İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: Arkadi Ğukasyan, Uluslararası Kamuoyuna Dağlık Karabağ Cumhuriyetini Tanımaları Çağrısında Bulundu

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı Arkadi Ğukasyan, Paris’te “France Press” ajansına verdiği röportajda Ermenistan’a, Azerbaycan’a ve dünya kamuoyuna Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısında bulundu.

“Özgürlük” radyo ajansına göre, Ğukasyan şöyle dedi “8 yıldan bu yana Azerbaycan’la imzalanan ateşkes anlaşması yürürlükte olup çok şeyler zaten değişmiş durumdadır. Bu nedenle uluslararası kamuoyu da kendi tutumunu değiştirmelidir.

Arkadi Ğukasyan, ülkesinin sonsuza dek bağımsız kalmak niyetinde olmadığını, gelecekte Ermenistan’ın bir parçası olarak Bağımsız tanınmayı arzuladığını ifade etti.

“France Press”e göre 44 yaşındaki Ğukasyan, Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Devlet Başkanlığı seçimlerine hazırlanmakta olup Karabağ’da ilerleyen demokratik sürecin dünya kamuoyunca tanınma getireceğini ve ülkesine finans yardımında bulunulacağını umut etmektedir.

Fransa Dışişleri yetkililerle yaptığı görüşmelerden sonra Arkadi Ğukasyan, önümüzdeki aylarda Moskova ve Washington ziyaretleriyle diplomatik faaliyetlere ağırlık vereceğini açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.