İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BDT´NİN RESMİ OLMAYAN ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

Ermenistan heyeti Devlet Başkanı Robert Koçaryan başkanlığında Kazakistan’ın başkenti Almatı’dan 28 Şubat akşamı ayrıldı.

Robert Koçaryan’ın Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurad Niyazov ile görüşmesi de aynı gün içerisinde gerçekleşti.

İki Devlet Başkanları Türkmen gazının İran yoluyla Ermenistan’a ulaştırılmasının olanaklarını ele aldı. Ertesi gün yani dün ise Ermenistan Devlet Başkanı, Gürcistan’lı meslektaşıyla biraraya geldi. Bu sefer görüşülen konular daha çok bölgeseldi.

Devlet Başkanlarının resmi olmayan görüşmelerinin bitmesi ardından gerçekleşen basın açıklamasını Vladimir Putin gerçekleştirdi. Onun sözlerinden anlaşıldığına göre, görüşmelerde terörizme karşı mücadele, terörizme karşı koalisyon ülkeleri arasındaki işbirliği, Afganistan’ın yeniden yapılandırılması ve barışçıl hayata geçiş sorunları ele alındı.

Ermenistan Devlet Başkanı, Yerevan’a hareket etmeden önce Rusya Devlet Başkanı V. Putin ile bir görüşmede bulundu. Gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulunulmadı.

Önceden öngörülen Koçaryan-Aliyev görüşmesi, Aliyev’in zirveye sağlık nedenlerinden dolayı gelmemesi sebebiyle gerçekleşemedi.

Yorumlar kapatıldı.