İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: PERİNA’YA GÖRE KARABAĞ SORUNU %80 ÇÖZÜLMÜŞ DURUMDA

AGİT-Minsk Grubunun Amerikalı eşbaşkanı Rudolph Perina 21 Şubat’ta Hollywood’daki Kutsal Karabet Kilisesi salonunda Los Anceles Ermeni toplumuyla yaptığı görüşmede, Los Anceles Ermeni toplumunun Ermeni Diasporası içerisinde büyük bir topluma sahip bulunduğunu vurguladı.

Perina, Karabağ sorununda Amerikan Ermeni toplumunun düşüncelerini öğrenmek ve görüşmeler sırasında Amerikan Ermeni’lerinin desteğinin garantilenmesi amacıyla kendisinin bu görüşmeye katıldığını ifade etti.

Ona göre, Karabağ sorununda 2001 yılında, geçen on yıllara nazaran daha çok ilerleme kaydedildi. Key West görüşmeleri ona göre, başarısızlıktan ziyade, tamamlanmamıştır. Perina’ya göre, Key West’te çatışmanın temel sorunları %80 çözümlenmiş durumda, şimdilik çözümsüz kalan, çok zor sayılan ikincil sorunlar.

Ona göre, sorunun askeri çözüm yolu bulunmamaktadır ve yakın gelecekte sorunun nihai çözümünün olanakları bulunmaktadır. “Süreç ne kadar uzarsa çözüm doğrultusunda o kadar zorluklar meydana gelir ve Azerbaycan, Ermenistan ve Karabağ için ekonomik zararlar o kadar çok olur” diyen Perina, aynı zamanda, tüm komşularıyla normal ilişkilerde bulunmasını Ermenistan için önemli bulmaktadır.

Perina, Aliyev’in çok güçlü ve Azerbaycan’da etkili bir lider olduğunu ayrıca barışçıl çözümden yana bulunduğunu onun yerini kim alırsa alsın Aliyev kadar güçlü olamayacağını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.