İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Salom: Israil´den Ermenilere hatirlatma

Israil’in Ermenistan Büyükelçisi’nin “Yahudi soykirimi ile Ermenilerin basindan geçen olaylar arasinda benzerlik yoktur” açiklamasi iki ülke arasinda krize neden oldu. Ermeni Disisleri Bakani’nin Israil ziyareti iptal edildi.

Israil’in Erivan Büyükelçisi Rivka Kohen’in Holokost ile 1915 Ermeni olaylari arasinda benzerlik kurulamayacagini söylemesi iki ülke arasinda diplomatik krize neden oldu. Ermenistan Disisleri Bakani Verdan Oskanyan, Israil’e yapacagi ziyareti iptal etti.

Rivka Kohen, bir grup Ermeni gazeteciyle yaptigi görüsmede, “Holokost kendine özgü bir meseledir, tüm bir halki yok etmek için önceden planlanmistir ve bu nedenle tarihte hiçbir olay bununla karsilastirilamaz, Ermeni olaylari dahil” seklinde konusunca Ermenistan Israil’e bir nota verdi. “Ermenistan, hangi gerekçeyle olursa olsun, ‘Ermeni soykirimini’ yok sayan ya da önemsizmis gibi gösteren yaklasimlari reddetmektedir”. Ermenistan Disisleri Sözcüsü Jinnik Agacanyan da, Bakan Oskanyan’in Mart ayinda planlanan Tel-Aviv ziyaretinin yapilmayacagini açikladi.

Ermenistan’da büyük yanki yaratan bu açiklamalarin üzerine bazi radikal partiler Büyükelçi Kohen’in ‘istenmeye karsi’ ilan edilmesini istedi.

Haberin orijinali için tıklayınız.

Yorumlar kapatıldı.