İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Murat Çelikkan: Ermeniler ve Karadenizliler

Radikal yazarı Murat Çelikkan bugünkü yazısında, DYP Genel Başkan yardımcısı ve milletvekili Hasan Ekinci’nin “azınlık vakıfları ile ilgili kanun tasarısı” ile ilgili basın açıklamasını ve bu açıklama karşısında ortaya çıkan tepkiler karşısında DYP lideri Çiller’in açıklamasını eleştiriyor.


Başbakanlık’ta bekletilen ‘vakıflar yasa tasarısı’nın azınlık vakıflarına ilişkin hükümleri üzerine yazdım. Türkiye Cumhuriyeti’nin azınlık vatandaşlarına
‘yerli-yabancı’ muamelesi yapmasının iyi örneklerinden biri bu tasarı. Bu tasarı konusunda DYP’nin de görüşleri var. Bianet.org’da yer alan bir habere göre DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci bir basın toplantısında şöyle diyesiymiş:
“Tasarı, milli güvenliğimizi tehdit eden bir tasarıdır. Bu tasarıdan bizim ana muhalefet partisi olarak haberimiz yok. İktidar milletvekillerinin de haberi yok. Ama Mutafyan’ın haberi var. ASALA’nın silahla alamadığını lobilerle alacak, bu tasarının şiddetle karşısındayız.” Ekinci’nin Patriğe yönelik ithamları ve tasarı ile ilgili açıklamaları partinin internet sitesinde de yayınlanıyor. Bunun üzerine Melkon Karaköse, Baron Nalbant, Nazaret Özsahakyan ve Migırdiç Ardzivyan’ndan oluşan bir grup, DYP İstanbul İl Merkezi’ni ziyaret ederek tepkilerini dile getiriyor. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller devreye giriyor, Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob’u arayarak üzgün olduğunu ifade ediyor. Şöyle diyor: “Sayın Ekinci’nin talihsiz basın açıklaması beni de üzdü. DYP’nin düşüncelerini genel başkan yansıtır. Sayın Ekinci Karadenizli’dir. Bazen böyle ifadelerde bulunabiliyor.” Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermeni vatandaşlarını ve patriklerini, ASALA ile bir tutacaksın, sonra genel başkan özür dileyecek. Pekâlâ iyi! Çiller adına Karadenizlilerden kim özür dileyecek?

Yorumlar kapatıldı.