İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En İyi Ortak Çaba-2002 Ermenistan´da

NATO’nun “Barış için İşbirliği” programı çerçevesinde Haziran’da Gürcistan’da gerçekleşecek olan “En İyi Ortak Çaba-2002” barış gücü tatbikatlarının nihai ön hazırlık çalışmalarını ele alan Komisyon 16 Şubat’ta Yerevan’da başladı.

Komisyon çalışmalarını 18 Şubat’ta bitirecek. Bu faaliyete, “Barış için İşbirliği” programına üye 13 ülkeden askeri yetkililer katılmaktadır. Azerbaycan önceden katılacağını belirtmesine rağmen, bilinmeyen sebeplerden dolayı katılmadı.

Gürcistan’da gerçekleşecek tatbikatlara Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın şuanda kurulma aşamasında olan 12’nci Barış Birliği katılacak.

“En İyi Ortak Çaba-2003” askeri tatbikatlarının ise Ermenistan’da gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Ermenistan Savunma Bakanlığının Dış Departman Yöneticisi General Mikayel Melkonyan’ın gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, Ermenistan’da gerçekleşecek olan askeri tatbikatlarını tamamen NATO finanse edecek. Türkiye ve Azerbaycan’ın da aralarında bulunduğu 16 ülke katılacak.

Ermenistan Savunma Bakanlığının Dış Departman Yöneticisi olan General’e göre, tatbikatın bir amacı da çatışma ve sorunları bulunan ülkeleri genel bir amaç etrafında birleştirmektir.

General Mikayel Melkonyan’ın düşüncelerine göre, NATO ile ilişkileri sıklaştırmak, Rusya ile Ermenistan ararsındaki askeri işbirliğine bir engel teşkil etmeyecek.

Yorumlar kapatıldı.