İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

STAR: Ermenistan’la sıcak diyalog

Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için gittiği New York’ta temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı İsmail Cem dün iki önemli görüşme yaptı.

Cem dün, Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ile biraraya geldi. Oskanyan, Ermenistan TV’sine yaptığı açıklamada, görüşmenin ‘iki tarafın rızasıyla yapıldığını ve görüşme sonuçlarının olumlu olduğunu’ söyledi. Görüşmenin diyalog sürecine olumlu katkıda bulunacağını umduğunu belirten Oskanyan ‘Diyaloğu sürdürme konusunda karar almamamıza rağmen, bunun sürdürüleceğini sanıyorum’ dedi.

Kofi Annan’la Irak sorununu görüştü

Cem, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile de görüştü. Irak, Kıbrıs, Ortadoğu ve Afganistan konuları ele alındı. Bakan Cem, toplantının bitiminde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, Irak’a her zaman BM kararlarına uyma ve silah denetçilerinin ülkeye geri dönmelerine izin vermesi tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı. Cem, ‘BM kararlarına uyduğu takdirde Türkiye’nin Irak’a yardıma hazır olduğunu’ kaydetti. Cem, Kıbrıs’la ilgili bir soru üzerine de, gelişmeler konusunda ‘ihtiyatlı iyimserlik’ içinde bulunduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.