İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Türkçe bilen Ermeni gazeteciyi Ankara casusu diye tutukladılar

Ermenistan Güvenlik Bakanlığı tarafından Ankara hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Ermeni’nin, gazeteci ve Türkolog Murat Bocolyan olduğu ortaya çıktı.

Bakanlık, Türkiye hesabına çalışan bir ajanın yakalandığını, önceki gün isim vermeden duyurmuştu. Ermeni istihbaratının gizli tuttuğu bu kişinin Murat Bocolyan olduğunu, dünkü ‘Azg’ gazetesi açıkladı. Habere göre Bocolyan 26 Ocak günü, Ankara’nın siparişi üzerine Ermenistan hakkında siyasi, ekonomik ve askeri konuları içeren gizli bilgileri toplayıp Türkiye’ye aktarmak suçundan tutuklandı.

BOCOLYAN KİMDİR

Daha Sovyet döneminde, Mihail Gorbaçov’un açıklık politikası çerçevesinde Ermenistan ile Türkiye arasında ilk temaslar gerçekleşirken Türkiye Murat Bocolyan’ı tanıdı. Türkiye’den Ermenistan’a göç eden bir ailenin üyesi olan Bocolyan, Ermenistan’da Türkoloji bitirdiği için Türkçe’yi ana dili gibi konuşuyor, Türkiye’yi yakından tanıyordu. Bir süre Dışişleri’nde çalıştıktan sonra gazeteciliğe başlayan Bocolyan Ermenistan’ı ziyaret eden Türk meslektaşlarına kılavuzluk ve tercümanlık yaparak yardımcı oluyordu.

Yorumlar kapatıldı.