İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Ermenilere vize yok

RADİKAL – ANKARA – ABD ile Avrupa başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerindeki Ermeni diasporasının, Türkiye aleyhine faaliyetleri yoğunlaştırdığı nisan ayı yaklaşırken Ankara’dan Ermenistan’a ‘dost eli’ uzatıldı. Türkiye, Fransa ve ABD’deki ‘soykırım yasası’ girişimlerinin ardından Ermenistan vatandaşlarına uygulanan ‘vize zorunluluğu’nu kaldırdığını açıkladı.

Yeni karar gereği Ermenistan pasaportunu taşıyanlar havaalanları ve sınır kapılarında bandrol satın alarak Türkiye’ye giriş yapabilecek. İçişleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi ocak başında bir araya gelerek 2002 yılı vize ve göçmenlik
rejimini belirledi. Yapılan toplantılarda, ilgili kurumlardan gelen yazılar da dikkate alınarak Ermenistan’a Ekim 2000’den beri uygulanan vize yöntemine son verilmesi kararlaştırıldı.
Uygulamanın Başbakan Bülent Ecevit’in ABD ziyareti öncesinde sona erdirilmesi, 24 Nisan’ı ‘Soykırım Günü’ ilan eden ve her fırsatta ABD yönetimi ve kongresine baskı yapan Ermeni lobisine mesaj olarak algılandı. Kafkaslar’da Rusya ile işbirliğine
de hazırlanan Türkiye, Karabağ sorununda yaşanan ilerlemeleri de dikkate alarak Ermenistan’a jest yapmaya devam edecek. Ermenistan’ın ‘soykırım yasası’ kampanyalarına son vermesi halinde Ermenistan’la kara sınırlarının da açılabileceği ve sınır ticareti yapılabileceği belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.