İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Mutafyan´dan Ecevit´e vakıf şikâyeti

RADİKAL – ANKARA – Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan, Başbakan Bülent Ecevit ile görüşerek, azınlıkların yeniden düzenlenen ‘Vakıf Yasası’yla ilgili görüşlerini iletti.

Başbakanlık’ta önceki gün gerçekleşen görüşmede Patrik Mutafyan’ın azınlıklara ait vakıf varlıklarının kendi mülkleri sayılabilmesi için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının uygun görüşünün alınmasıyla ilgili değişikliğe itiraz ettiği öğrenildi. Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar’ın da katıldığı görüşmede Mutafyan, yasanın azınlıkları tatmin edecek şekil-
de değişmesi isteğini bildirdi.

‘Koşul’ istemiyorlar

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay Başbakanlığa sunulan taslakta azınlıklara ait malvarlıklarının 1930 yılında onaylanan ‘Vakıf Senetleri’ne eklenmesi öngörülmüş, ancak bunun için İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarından uygun görüş alınması koşulu getirilmişti.

Ancak özellikle İstanbul’da önemli ölçüde vakıf varlığına sahip olan azınlıklar bu hakkın kendilerine koşulsuz olarak tanınmasını talep ediyor.

Halen Başbakanlık’ta bekletilen değişiklik taslağı konusunda önce ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınacak. Azınlıkların merakla beklediği tasarıya daha sonra son şekli verilecek.

Yorumlar kapatıldı.