İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Ermeniler, Dini Merkeziniz Patrikhane´dir

MISYONERLER KILISELERI DE RAHATSIZ EDIYOR

ISTANBUL, 4 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Son haftalarda bazi televizyon kanallarinin yeniden misyonerler konusunu islemesi, programa cikan anti-Hristiyan ve azinlik dusmani profesorler tarafindan konunun istismar edilmesi, Turkiye’deki Hristiyan Kiliselerinin onderlerinin de rahatsiz etti. Kilise uyeleri arasinda tedirginlik yaratan ve herhangi bir problemi cozmek yerine, problem yaratan programlar, Hristiyan vatandaslar tarafindan tepkiyle karsilandi.

Birinci sayfadaki manset haberinde bu konuyu isleyen bugunku Agos Gazetesi, Patrik Mesrob II Hazretlerinin bu konudaki gorusune de yer veriyor. Televizyonlarin kendisini de davet ettigini belirten Patrigimiz, gazteye su aciklamada bulunmuslar:

“Bu programlara katilmamiz yonunde Patrikligimize de basvurular oldu. Ancak biz bu tur tartismalarin yerinin ancak dini sempozyumlar olacagini soyleyerek bu davetlere icap etmedik. Goruluyor ki programlara Hristiyan ve Musluman din adami kimligi ile katilan kisilerden cogunlugunun yetkisiz, yetersiz ve usluplariyla kifayetsiz oluslari, tartismalari iki inanc arasinda kimi zaman urkutucu boyutlara varan bir gerginlige ulastiriyor. Biz Hristiyanlar bu sahnelere taniklastikca azap duyuyoruz.

Ne bir Musluman kardesimizin bizim inancimizi bu uslupla tartisma hakki olmali, ne de bizlerin Musluman inancini.

Misyonerlige soyunmus bazi kesimlerin inancimiza verdikleri zarardan yakinanlar esas olarak biz Hristiyanlariz.

Ancak Misyonerlere karsi mucadele baslatmis olanlarin bunu Hristiyanlik ve Incil dusmanligina donusturduklerini gordukce, gercekten mucadele edilmesi gereken bu sozde misyonerlerle yapmamiz gereken mucadelemizi bu cenahla aynı safta yer almamak kaygisiyla kendiliginden ertelemek zorunda kalıyoruz.

Bu asamada ozellikle genclerimize ve Ermenice bilmeyen cemaat uyelerimize Ermeni olsalar da ehliyetsiz vaizlere itibar etmemelerini, ruhani konulardaki sorulari icin dogrudan Patrikligimiz rahipleri ile temasa gecmelerini onemle oneriyorum.”

Yorumlar kapatıldı.