İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Besiktas´ta Noel Sicakligi

BESIKTAS’TA GUZEL BIR YILBASI GECESI

ISTANBUL, 4 Ocak 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
3 Ocak Persembe aksami, Besiktas’taki Surp Astvadzadzin Kilisesi’nde simsicak bir Yilbasi aksami yasandi. Geleneksel Yilbasi ve Noel Konseri bu sefer orada duzenlenmisti. Oldukca soguk hava sartlarina ve kar yagisiyla don beklentisine ragmen, konsere ragbet bir hayli yuksekti. Izleyenler arasinda Istanbul’un hemen hemen her semtinden gelenlere rastlamak mumkundu.

Kilisenin canlari saat tam 19:00’da Yilbasi ve Noel’e ozel o coskuyla calmaya basladi. Patrik Mesrob II Hazretleri, Ruhani Kurul Baskani Episkopos Aram Srpazan, bir grup pederle birlikte kilisenin on siralarindaki yerlerini aldilar. Kidemli Peder Krikor Damatyan, yaptigi kisa acilis konusmasinda, konserin icerigi hakkinda kisa bir bilgi verdikten sonra, kilisede bulunan herkesin Yeni Yili’ni ve Noel’ini kutladi.

Ilk olarak, Hagop Mamigonyan yonetimindeki Taksim Lusavoric Genclik Korosu coksesli ilahilerden olusan yarim saatlik basarili bir konser verdi.Koroya Rober Doganay ile Sant Ozbulbul orgla eslik ettiler.

Yarim saatlik ikinci bolumde ise, Adrusan Hallacyan yonetimindeki Ferikoy Surp Vartanants Korosu coksesli Noel ilahilerinden olusan bir program sundu. Koroya Lusi Kahvecioglu orgla eslik etti. Bu bolum de cok basariliydi ve buyuk begeni topladi.

Konserden hemen sonra, kilisenin Garabed Amira Balyan salonunda bir Yilbasi ve Noel resepsiyonu verildi. Sofralar geleneksel Noel tuzlulari ve tatlilariyla, borekler ve anusaburlarla bezenmisti. Besiktas Kilisesi vakfinin sundugu sevgi sofrasini, Yester Varjabedyan baskanligindaki kilise kadinlar kolu hazirlamisti. Kilise yoneticilerinden Arman Marasliyan ise, zorlu bir ameliyattan sonra gecenlerde daha yeni ayaga kalkmis olmasina ragmen, tum konuklarla tek tek ilgileniyor, herkesi hosnut birakmaya gayret sarfediyordu.

Sicak Yilbasi ve Noel ortaminda birbucuk saat kadar suren sevgi sofrasinda, Patrik Hazretleri, Hagop Mamigonyan’i ve Adrusan Hallacyan’i yeteneklerinden ve ozverilerinden dolayi ovdu, Lusavoric ve Vartanants korolarini performanslari icin tebrik etti. Konseri duzenleyenlere de tesekkur eden Ruhani Reisimiz, sozlerine soyle son verdi: “Her ilkokulun birinci sinifinda her yil ayni harflerin ogretildigi, her yil mevsimlerin ayni sirayla birbirini takip ettigi gibi, her Noel’de de ayni kitaplar, ayni ilahiler coskuyla okunuyor. Her gun ictigimiz ayni yalin su, degismeyen tadiyla yedigimiz ayni ekmek yasamamizi surdurebilmemiz icin ne kadar onemliyse, ruhani hayatimiz icin de yilda bir kez okunan bu metinlerin ve ilahilerin yeri o kadar elzem. Bu ilahiler bize sunu hatirlatiyor: Allah bizi o kadar sevdi ki, bizim kurtulusumuz icin Tek Oglu’nu gonderdi. Allah’in Sozu beden aldi ve aramizda belirdi. Allah’in Oglu’na has o lutfa ve hakikate insanlar O’nun sahsinda sahit oldular. Seriat Hz Musa Peygamber tarafindan getirildiyse, lutuf ve hakikat de Rab Isa Mesih araciligiyla geldi. O, baris prensidir, ebedi kraldir! Tum guzel sozlere karsin, gittikce karisan ve tahammulsuzlugun hukum surdugu bir dunyada, hepimizin bu mesaji algilamaya ihtiyaci var. Surekli tekrarlamamiz gereken bu mesaj, imanimizi, umidimizi ve sevgimizi artiriyor. Hepinizie mutlu yillar diliyorum. Her seye ragmen iyimser olun. Sevgiyle donanin. Guclu olun. Umidiniz kirilmasin. Cesaretlenin. Rab Isa’nin esenligi hepinizin yasaminda olsun!”

Yorumlar kapatıldı.