İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Apartman dairesinde kilise

21 Aralık— Kilise sorumlu gözetmeni İsmail Kulakçıoğlu, Bursa’da çoğunluğunu otomobil fabrikalarının yabancı çalışanlarının oluşturduğu 30 Hıristiyan bulunduğunu bildirdi.

İbadet yeri sıkıntısı çektiklerini, bu nedenle Heykel semtindeki bir daireyi kilise yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Kulakçıoğlu, “Ancak ibadetlerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz. Bugüne kadar ibadetle ilgili bir sorun yaşamadık. Bursa insanı çok anlayışlı” dedi.

Kiraladıkları 3 odalı apartman dairesinin 1 odasının ibadet yeri, 1 odasının çocuk odası ve 1 odasının da depo olarak kullanıldığını anlatan Kulakçıoğlu her gün, biri Bursa’da yaşayan yabancılarla İngilizce, diğeri yerli cemaatle Türkçe olmak üzere 2 kez ibadet yapıldığını bildirdi. Kulakçıoğlu, görevli din adamı bulunmadığı için ibadetlerini, aralarından seçtikleri ihtiyar heyetinden birinin yaptırdığını kaydetti.

LDP’DEN ZİYARET

Öte yandan, LDP Bursa İl Başkanı Metin Sak, bugün kilise olarak kullanılan dairede, Kulakçıoğlu’nu ziyaret etti. Diğer dinlere mensup cemaatleri önemli günlerinde ziyaret ettiklerini belirten Sak, tüm Hıristiyan vatandaşların Doğuş Bayramı’nı kutladıklarını ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.