İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: MHP jürisi, ‘Salkım Hanımın Taneleri’ni izledi

Parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişilik MHP jürisi, Meclis lojmanlarında bir araya gelerek Salkım Hanımın Taneleri filmini izledi. Jüri, ‘filmin devlet kanalı TRT’den yayınlanmasının yanlış olduğu’ kanaatine vardı.

Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar’ın sert açıklamalarıyla gündeme gelen ‘Salkım Hanım’ın Taneleri’ filmiyle ilgili tartışmalar MHP’yi harekete geçirdi. Parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişilik MHP jürisi, ANAP’lı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı isimdeki romanından sinemaya aktarılan filmi izleyerek tutum belirlediler. Filmin sakıncalı yönlerini tespit eden MHP’liler, edindikleri kanaatleri genel başkanları Devlet Bahçeli’ye de iletecekler.Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar’ın sert açıklamalarıyla gündeme gelen ‘Salkım Hanım’ın Taneleri’ filmiyle ilgili tartışmalar MHP’yi harekete geçirdi. Parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişilik MHP jürisi, ANAP’lı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı isimdeki romanından sinemaya aktarılan filmi izleyerek tutum belirlediler. Filmin sakıncalı yönlerini tespit eden MHP’liler, edindikleri kanaatleri genel başkanları Devlet Bahçeli’ye de iletecekler.

Ahmet Çakar’ın, Salkım Hanımın Taneleri filminde Ermeni propagandası yapıldığını savunarak, bunu yayınlayan TRT’yi ‘vatan hainliğiyle’ suçlamasıyla başlayan tartışmalar MHP’yi harekete geçirdi. Bu konuda sağlıklı bir tavır belirlemek isteyen bir grup MHP’li, ilk etapta söz konusu filmi, senaryoya kaynaklık eden romanı mercek altına aldı. Grup Başkan Vekili İsmail Köse’nin, “Şu filmi bir izleyelim” çağrısı üzerine, 6 MHP’li, İstanbul Milletvekili Mehmet Gül’ün Meclis lojmanlarındaki evinde biraraya geldi. İsmail Köse, Koray Aydın, Ahmet Çakar, Mehmet Gül, Yusuf Kırkpınar ve Mücahit Himoğlu, saatlerce filmi izleyerek ‘sakıncalı yönlerini’ tespit ettiler. Burada edinilen kanaatlerin, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye iletileceği öğrenildi. Bahçeli’nin, ‘gelinen noktada nasıl bir yol izleneceği’ hususunu parti içinde değerlendirmeye açacağı kaydedildi.

MHP’li Ahmet Çakar, Zaman’a yaptığı açıklamada, filmi izleyerek ‘jüri görevi yaptıklarını’ doğruladı. Gerekirse ‘kıyamete kadar’ mücadeleyi sürdüreceğini ifade eden Çakar, romanın sahibi ANAP’lı Yılmaz Karakoyunlu’ya yüklendi. Olayın ‘siyasi ve hukuki sorumluluğunun Karakoyunlu’ya ait olduğunu’ savunan Çakar, “Böyle bir filmin altında bakanlık makamında oturan birinin imzasının bulunması, acı veriyor. Partisi, kendi içinde bir değerlendirme yapmalı.” şeklinde konuştu. Çakar, önümüzdeki günlerde ANAP lideri Mesut Yılmaz ile Meclis’teki bütün milletvekillerine konuyla ilgili bir mektup gönderecek.

Aslen Erzurum Aşkaleli olan İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar ise, bölgenin bir ‘toplama merkezi’ gibi gösterilmesine karşı çıkıyor. Yol parasını ödeyemeyenlere kamp işleri yaptırıldığını anlatan Kırkpınar, “Benim amcam da orada çalışmış. Ama, olayların çarpıtılarak verildiği film, propaganda kokuyor. Eğer, işin içine TRT girmeseydi, bu kadar tepki göstermezdik.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.