İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Rum ve Ermeni Patrikleri Baris Duasinda Birlikte

RUM PATRIGI: “DUA VE ORUC GUNUNE BEN DE KATILIYORUM”

ISTANBUL, 14 Aralik 2001 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Istanbul Rum Patrigi 1. Bartholomeos, Turkiye Ermenileri Patrigi 2. Mesrob’u arayarak Evrensel Baris Icin Dua ve Oruc Gunu’ne kendisinin de katilacagini iletti.

Bugun 14 Aralik, Ramazan ayinin son Cuma gunu, Turkiye’den Cebelitarik’a, Italya’dan Finlanda’ya, “medeniyetler catismasi” gorusu reddediliyor, dunya barisi icin mezhepler-, kulturler- ve dinler-arasi bir birliktelik sergileniyor, Hristiyan Kilisesi uyeleri Muslumanlar’la dayanisma icersinde oruc tutmaya davet ediliyor.

Bu aksam saat 20:00’de Galatasaray, Balikpazari, Sahne Sokak’taki Ermeni Kilisesi’nde “Evrensel Baris Icin Yurek Yurege” toreni gerceklestiriliyor. Turkiye Ermenileri Patrigi 2. Mesrob’un riyasetindeki torene, Istanbul Rum Patrigi 1. Bartholomeos, Istanbul Latin Katolik Episkoposu Monsenyor Louis Pelatre, Istanbul’daki Vatikan Temsilcisi Monsenyor Jorj Marovic, Istanbul
Ermeni Katolik Baspiskoposu Jan Colakyan sahsen katiliyor.

Ermeni, Rum, Katolik, Suryani, Anglikan, Presbiteryen, Protestan kiliselerinden 70 kadar rahip ve rahibe bu aksamki torene katilacaklarini bildirdiler.

Torendeki coksesli muzik, Hagop Mamigonyan yonetimindeki Taksim Surp Lusavoric Genclik Korosu tarafindan seslendirilecek.

Yorumlar kapatıldı.