İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Beykoz Senlendi

BEYKOZ VE KANDILLI KILISELERI DOLDU

ISTANBUL, 8 Aralik 2001 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Demre inanc ziyareti yerine, Surp Nigogayos yortusu bugun Beykoz Surp Nigogayos kilisemizde kutlandi. Kutlamalara 120 kadar kilise uyesi katildi. Bunlardan 40’i Yesilkoy, Bakirkoy ve Samatya, 40’i Kurtulus, Ferikoy, Pangalti guzergahlarindan toplanarak VIP turizmin otobusleri tarafindan Beykoz’a tasindi. Geriye kalanlar ise kendi sahsi tasitlariyla Beykoz’a vardilar.

Surp Badarak’i Patrik Mesrob II Hazretleri bizzat sundu. Rab’bin Sofrasi’na Der Sahag Apega Masaliyan, Der Drtad Kahana Uzunyan, Vagarsak Gisasargavak Seropyan ve bir grup tbir hizmet etti. Diger ruhaniler ise ilahileri seslendirdi.Torenin ilk bolumunde vaaz eden Patrik Hazretleri, Mira (Demre) Metropoliti Surp Nigogayos’un (Aziz Nikola’nin) hayatindan kesitler aktardi, Ermeni Kilisesi’nin resmi kurucusu Surp Krikor Lusavoric ile ayni zaman dilinde yasadigini, Surp Arisdages ile de Iznik Konsili’nde bulundugunu anlatti. Ailesinin mal varligini geri cevirerek rahip olmayi yegleyen Nigogos, Hristiyanlik hakkinda konusmak yerine, Hristiyanligi ciddiye alarak ozumseyen, yasayan bir azizdi. Yoksullara, zor sartlar altinda yasayanlara, cocuklara gosterdigi sefkatle unlenen Surp Nigogayos’un, ayni zamanda balikcilar, yolcular ve kotu yola dusenler icin sefaatiyle koruyuculuk yapmasiyla tanindi.

Torenlerden sonra, kilisedeki herkes otobuslerle kilisenin bitisigindeki koruda bulunan Hasir lokantasina tasindi. Buradaki ogle yemegi kucuk bir sevgi sofrasina donustu. Bir cok sarki hep birlikte soylendi. Der Sahag Apega ve Der Goryun Kahana anekdotlar anlattilar. Der Drtad Kahana, Hacig Bardizbanyan ve Varujan Magakyan solo sarkilar soylediler.

Hasir’daki ogle yemeginden sonra, ziyaretciler saat 15:00’te Kandilli Surp Arakelots Kilisesi’ni ziyaret ettiler. Patrik Hazretleri burada da Giragamudk dualarini yonetti ve kisa bir konusma yapti.

Kandilli’deki kisa torenden sonra, tum ziyaretciler iklim sartlarinin zorluguna ragmen dualara katilmis olmanin verdigi manevi huzurla kendi semtlerine donduler.

Yorumlar kapatıldı.