İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Meclis’te Hz. İsa tartışması

8 Aralık — Tasarının görüşmeleri sırasında ise “Hz. İsa ve rüşvet tartışması” çıktı. Tartışmayı DYP milletvekili Salih Çelen’in “Hz. İsa bugün yaşıyor olsaydı, elleri çarmıha çivilenmemiş olsaydı, o bile sizin iktidarınızdaki Türkiye’de rüşvet alırdı” şeklindeki sözleri başlattı.

Bütçe mesaisinin ardından Meclis Genel Kurulu dün gece Diyanet İşleri Başkanlığı dini yayınlar döner sermaye limitinin artırılmasına ilişkin tasarıyı gündemine aldı. Tasarının görüşmeleri sırasında, DYP Milletvekili Salih Çelen’in “Hz. İsa bugün yaşıyor olsaydı, elleri çarmıha çivilenmemiş olsaydı, o bile sizin iktidarınızdaki Türkiye’de rüşvet alırdı” şeklindeki sözleri üzerine ilginç bir tartışma başladı.

ÇELEN: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Bu sözler, DSP ve MHP milletvekillerinin tepkisini çekti. Genel Kurul’dan “Peygambere hakaret ediyorsun, bu mübarek günde söylenecek söz mü?” sesleri yükseldi. Çelen ise tepkiler üzerine sözlerinin Hz. İsa’ya yönelik olmadığını belirtti. DYP Milletvekili Çelen, “Yanlış anlaşıldım. Peygamber tabii ki rüşvet almaz. Halktan toplanan vergilerin yüzde 39’u rüşvete gidiyor. Türkiye’yi yolsuzlukta 4’üncü ülke yaptınız. Yolsuzluğa son verin” diye konuştu.

TASARI SONUNDA KABUL EDİLDİ

Tartışmanın noktalanmasıyla asıl konuya, tasarıya geri dönüldü. Yapılan görüşmeler sonunda da Diyanet İşleri Başkanlığı dini yayınlar döner sermaye limitinin 100 milyar liradan 3 trilyona çıkarılmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Tasarı, bu limiti aşan karın genel bütçeye gelir olarak aktarılmasını öngörüyor.

Yorumlar kapatıldı.