İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Samatya’da Rutbe Veriliyor

SAMATYA’DA RUTBE VERILIYOR

ISTANBUL, 8 Aralik 2001 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Patrik Mesrob II Hazretleri 9 Aralik Pazar gunu Samatya’daki Surp Kevork Kilisesi’ndeki torenlere riyaset ediyor. Daha once 7-9 Aralik haftasonunda Noel Baba festivaline katilacagi ve Demre’deki Aya Nikola Kilisesi’nde Surp Badarak sunacagi ilan edilen Patrigimiz’in programinda, inanc ziyaretinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmesiyle, degisiklik yapildi.

Patrik Vekili Basepiskopos Sahan Sivaciyan Topkapi Surp Nigogayos, Ruhani Kurulu Baskani Episkopos Aram Atesyan Kumkapi Surp Astvadzadzin Patriklik Kilisesi’ndeki torenleri yonetirken, Patrik Mesrob II Hazretleri 9 Aralik Pazar sabahi (yarin) Samatya Surp Kevork Kilisesi’ndeki torenlere riyaset ediyor.

Patrik Hazretleri bu vesileyle, yillardir Samatya Sahakyan Korosu uyesi olarak hizmet veren ve iki hafta kadar once Patrikhane’deki hazirlik sinavlarini basariyla veren bes gence “tbir” rutbesini verecek.

Yarin sabah rutbelerini alacak olan genclerin adlari soyle: Arman Buldukoglu, Razmik Dursun, Pol Irgav, Alen Kececioglu, Ara Kurdoglu.

Surp Badarak ilahilerini Sevan Agosyan yonetiminde coksesli olarak seslendirecek olan Sahakyan Korosu’na, Harutyun Edvin Galiboglu orgla eslik edecek. Toren saat 10:30’da baslayacak.

Yorumlar kapatıldı.