İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabah: TRT, meğer Salkım Hanım’ı sansürlemiş!

RTÜK’ün raporu bir gerçeği ortaya çıkardı: Salkım Hanım’ın Taneleri’nden Türkiye’nin sosyal dokusu ve tarihi gerçekleriyle bağdaşmayan bölümler çıkarılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tartışmalara neden olan Salkım Hanımın Taneleri filmine ilişkin kararını verdi. Üst Kurul’un kararı kısa bir bölüm de olsa TRT’nin söz konusu filmin bir bölümüne sansür koyduğunu ortaya çıkardı. Üst Kurul, TRT’nin, filmin, Türkiye’nin sosyal dokusu ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan bölümlerini yayınlamadığı ve yayın ilkelerine açık bir biçimde aykırılık taşımadığını belirleyerek, yaptırıma yol açacak bir karara gerek görmedi!

AYKIRI BİR DURUM YOK

RTÜK, dün yaklaşık 5 saat süren toplantısında, Salkım Hanım’ın Taneleri adlı filmin kamuoyunda tartışmalara neden olan bölümlerini izleyerek değerlendirdi ve daha sonra yazılı bir açıklama yaptı: “TRT’nin, söz konusu filmin sosyal dokumuzla ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan bölümlerini yayımlamaması ve olumsuz unsurlardan arındırılmaya gayret edilmesinin yanı sıra 3984 sayılı Kanun’un 4. maddesindeki yayın ilkelerine açık bir biçimde aykırılık görülmediğinden, yaptırıma yol açacak bir kararın alınmasına gerek duyulmamıştır.”

Yorumlar kapatıldı.