İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Sanat dünyası filme sahip çıktı

Hülya Avşar, söz konusu filmde Ermeni asıllı gelin Nora’yı canlandırmıştı.


AA – İSTANBUL – Sinemacılar ve sanatçılar, MHP’li Ahmet Çakar’a tepki gösterdi.

Kadri Yurdatap (SESAM Başkanı): Film Kültür Bakanlığı, TGC ve SESAM temsilcilerinden oluşan komisyonun incelemesinden geçerek vizyona girdi. Filmde suçlanacak hiçbir şey yok. Türk sinemasının yüz aklarından biri. Kendini bilmez bir kişi çıkıyor, basın toplantısı yapıyor. Ben 1932 doğumluyum. Ben de çocukken bunları yaşadım. Varlık vergisi olmadı mı? O kişinin lafı da bu kadar büyütülmemeli.

Selda Alkor (SODER Başkanı): Sansürle mücadele yıllar önce yapıldı ve bitti. Sansür tekrar hortluyor mu? Bazı gerçeklerin film olarak sunulmasında yanlışlık olduğunu sanmıyorum. Film kimseyi rencide etmiyor. Sinemalarda oynamış, ödül almış bir film, her kanalda oynamalı. Niçin TRT’ de oynadıktan sonra böyle bir ses yükselmeye başladı? Politik nedenleri mi var?

Tomris Giritlioğlu (Filmin yönetmeni): Milliyetçilik ya da yurtseverlik öncelikle bilgi sahibi olmayı gerektirir. TBMM’de bir partiyi temsil eden milletvekilinin okumadığı bir roman ve seyretmediği bir film üzerine gerçek dışı açıklamalarda bulunmasını esefle
karşılıyorum. Vatan haini suçlamasıyla
ilgili olarak yargıya başvuracağım. TRT Genel Müdürü Yücel Yener gerçek bir vatanperver ve demokrattır. TRT’nin üretimi içinde olan bütün yönetmenleri her zaman Yücel Yener’le çalışıyor olmaktan gurur duyacak.

Hülya Avşar (Filmin başrol oyuncularından):
“Böyle bir tartışma gereksiz ve anlamsız. Roman, yaşanmış gerçek bir olayın hikâyesi. Son derece hoş bir hikâye. Biz de bunu oyuncular olarak çektik. Bu kadar zaman sonra neden şimdi konu haline getirdiler? Kişisel bir şeymiş gibi geliyor bana. Filmin oyuncuları olarak hiçbir zaman vatan hainliğini kabul etmiyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.