İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabah: Salkım Hanım kavgası büyüyor

TBMM İdare Amiri MHP’li Çakar, Salkım Hanım’ın Taneleri filmi için “Ermeni iddialarına çanak tutuyor” derken, kitabın yazarı Devlet Bakanı Karakoyunlu, “Çakar okuduğunu anlamamış” dedi
TRT’de yayınlanmasından sonra olay olan “Salkım Hanım’ın Taneleri” filmi bu kez de TBMM İdare Amiri MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar ile Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu’nun arasını açtı. Çakar, Karakoyunlu’nun aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmi “Ermeni soykırımı iddiaları karşısında devletin resmi tezini çürütecek kadar düşmanlarına koz verenler, başta Yücel Yener olmak üzere vatana ihanet etmişlerdir” sözleriyle eleştirerek, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çakar, gazetecilerin kitabın yazarının Devlet Bakanı Karakoyunlu olduğunu hatırlatması üzerine de “Romanla senaryo değişik. Ama romanda da aynısı olsaydı lafım Karakoyunlu’ya olurdu” dedi.

KAVGA NASIL ÇIKTI?

RTÜK’ün incelemeye aldığı film konusunda dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Çakar, “Salkım Hanım’ın Taneleri isimli filmin TRT ekranlarında yayınlanması tam bir skandaldır” dedi. Filmin Varlık Vergisi ödeyemeyenlerin zorunlu iskana tabi tutulduğunu anlattığını kaydeden Çakar, şöyle dedi: “İki ana karakter gayrimüslim iken, senaryoda Ermeni asıllı Türk olarak karşımıza çıkıyor. Bu filmde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ermeni asıllı vatandaşlarımıza zulmettiği, sürgüne gönderdiği anlatılıyor. Şimdi Ermeniler çıkıp (Zulüm belgesi devletin resmi organı TRT’de yayınlandı) deseler, nasıl izah ederiz dünyaya? Karakoyunlu nasıl izin verdi?”

Çakar, TRT’de yayınlanmasını vatan hainliği olarak değerlendirdiği filmle ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulundu.

Karakoyunlu: Önce vatan tarifini yapsın
Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Çakar’a, “Vatanperverlik diyorsa önce vatan tarifini yapsın da kimin perveri olduğunu beraber tayin edelim” yanıtı verdi. Karakoyunlu, şöyle dedi: “Çakar kitabı okumamış, kitabı okuduysa da anlamamış. Ne zaman hakkında ne mekan hakkında bir fikri var. Muhtemel ki Çakar bunların cereyan ettiği tarihte henüz doğmamıştı. Ben bu olayların içinde yaşadım. Bu film TRT için yapıldığı zaman, Bakan bile değildim. Çakar okuduğunu da anlamadığı için ne söylediği de belli olmadığı için, ortaya gerçeklerden uzak, kendini tatmin etmek isteyen, biraz da hava atmaya yönelik bir beyanatı olmuş.”

Yorumlar kapatıldı.