İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: `Salkım´a suç duyurusu

RADİKAL – ANKARA – MHP’li Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar, ANAP’lı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu’nun romanından sinemaya uyarlanan ‘Salkım Hanımın Taneleri’ adlı filmin TRT’de gösterilmesine izin verenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Filmin gösterimine TRT Genel Müdürü Yücel Yener’in izin verdiğini savunan Çakar, “Başta Yener olmak üzere Ermeni soykırımı iddiaları karşısında devletin tezini çürütecek kadar Türk düşmanlarına koz verenler vatana ihanet ettiler” dedi.

Karakoyunlu’nun romanında gayrimüslim vatandaşlardan daha fazla vergi alındığının, ödemeyenlerin Doğu Anadolu’da zorunlu iskâna tabi tutulduğunun anlatıldığını anımsatan Çakar, filmdeki sürgün sahnelerinin Nazi Almanyası’ndaki vahşeti andırdığını söyledi.

Filmdeki Sabit Paşa’nın Ermeni asıllı gelini Nora’ya tecavüz sahnesinin ‘kanını beynine sıçrattığını’ vurgulayan Çakar, “Kim şerefli Türk subayına böyle kara leke atabilir?” diye sordu. Savcılara sorumluların cezalandırılması çağrısında bulunan Çakar, askeri savcılara da seslenerek, “Türk subayının manevi şahsiyetine karşı bu saldırı karşısında sessiz kalmayın. Görevinizi yapın” diye konuştu. Çakar, RTÜK üyelerini de TRT Genel Müdürü Yücel Yener’i görevden almaya çağırdı.

Karakoyunlu: İlgisi yok

Romanın yazarı Yılmaz Karakoyunlu ise, Çakar’ı, kitabı okumamakla, okuduysa bile anlamamakla suçladı. Karakoyunlu, “Belli ki eline bir şey yazmış vermişler. Söylediğinin filmle ilgisi yok. Ben bu olayların içinde yaşadım ve gözlemlerimi anlattım” dedi.

Yorumlar kapatıldı.