İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MEB’in ‘din dersi’ reformu

Milli Eğitim Bakanlığı üç semavi dinin ortak yanlarını belirlemek için İstanbul’da bir çalışma başlattı. Çalışmanın sonunda ortaya çıkacak ortak metin, “ders notları” olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek.

Din öğretimi programlarını yenileyen Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de “dinlerarası diyalog” projesini başlattı. Aralarında papaz ve hahamların da yer aldığı 40 din bilgisi öğretmeni, İslamiyet, Hıristiyanlık ve Museviliğin ortak yanlarını saptamaya başladı.

İstanbul’daki Türk ve Azınlık okullarında görevli çeşitli dinlere mensup 40 din bilgisi öğretmeni, 3 semavi dinin ortak yönlerini öğrencilere anlatmak üzere ortak bir metin üzerinde çalışmaya başladı.

PAPAZ VE HAHAMLAR DA VAR

Aralarında öğretmenlik formasyonu bulunan papaz ve hahamların da yer aldığı bu ekibin çalışması “ders notları” olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek,uzmanların incelemesinden sonra da kitap haline getirilecek. Bakanlık kabul ederse dinlerin ortak noktaları, farklı dinlere mensup öğretmenler tarafından da anlatılabilecek. Örneğin papazlar ve hahamlar öğretmenlik formasyonuna sahip olmak koşuluyla Müslüman öğrencilere kendi dinlerini anlatabilecek.

ORTAK KONULAR İŞLENECEK

Derslerde inançla ilgili konular yerine sevgi, barış, dayanışma, yoksullara yardım, ibadet, temizlik, çevre, anne-babaya saygı, Allah inancı gibi üç dinde de yer alan konular işlenecek.

Dinlerarası diyalog projesi’nin amaçları şöyle sıralanıyor:

Diğer dinlere ilişkin önyargıları, bilgisizliği gidermek
Farklı dinden insanları kendi dünyasının dışına çıkarmak
Müslüman çocukların paskalya, yortu, hamursuz gibi bayramları öğrenmesini sağlamak
Dünyanın din savaşlarına götürülmek istendiği günümüzde
Türkiye’yi dinlerarası barışın öncüsü haline getirmek.

Yorumlar kapatıldı.