İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Onarim Komisyonunun Toplantisi

İSTANBUL, 24 Kasım 2001 (“Lraper” Kilise Bülteni) —

Patrikhane Bakim ve Onarim Komisyonu 23 Kasim Cuma günü ögleden once Kumkapi’da toplandi. Patrik Hazretlerinin baskanlik ettigi toplantida Yuksek Mimar Kevork Ozkaragoz komisyon uyelerini onarim calismalarinin geldigi bugunku asama hakkinda bilgilendirdi. Onarim hakkinda verilen genel bilgilerin yanisira, komisyon uyeleri yangin merdivenleri, mutfak sistemi, cephe izolasyon yontemlerini konustular. 2002 yilinin Mart ayinin ikinci yarisinda ana binanin dogramalarini takma asamasina gelinecegi, 2002 yilinin Aralik ayina kadar ise binanin iç dekorasyona hazir duruma gelecegi bildirildi. Patrik Hazretleri, Tanri’nin izniyle Patrikhane’yi 2003 yilinin Buyuk Oruc doneminden once acmayi umit ettiklerini soyledi.

Diger yandan, onarimin devam edebilmesi icin maddi kaynak olusturulmasi ve Patrikligin gonullu bagislar kabul etmesi gerekiyor. Bugune kadar olan gonullu bagislar, Patriklik makaminin son uc ay zarfindaki faaliyetlerini icerecek olan ve Yilbasi’nda yayimlanmasi dusunulen “Lraper” dergisinde liste halinde aciklanmaya devam edilecek.

Son komisyon toplantisina Makine Muhendisi Sarkis Delgi, Insaat Muhendisi Iskender Sahingoz, Ic Mimar Tavit Aynali, Insaat Muhendisi Nazaret Binatli, Elektrik Muhendisi Garbis Evyapan, Yuksek Mimar Murat Coskun, Yuksek Mimar Kevork Ozkaragoz, Insaat Muhendisi Arman Sirin katildilar. Mimar Vazken Barin ve Elektrik Muhendisi Yetesya Tirtir mazeretliydiler.

Yorumlar kapatıldı.