İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabah: TRT´cilerin kaderi `Salkım Hanım´a bağlı

TRT’de yayınlanan ‘Salkım Hanım’ın Taneleri’ sakıncalı bulunursa TRT yönetiminin görevi düşecek
Yönetmen Tomris Giritlioğlu’nun, Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı adlı kitabından beyaz perdeye uyarladığı “Salkım Hanım’ın Taneleri” adlı filmi iki yıl önce gişe rekorları kırdı, ödül üstüne ödül aldı. Ancak, Zuhal Olcay’dan Hülya Avşar’a, Derya Alabora’dan Uğur Polat’a kadar birçok oyuncunun rol aldığı film, geçen ay TRT-1 ekranlarında yayınlanınca, ‘sakıncalı’ bulundu! Filmin yayını sonrasında, RTÜK’e bazı vatandaşlar ve milletvekilleri ‘Ensest ilişki açıkça veriliyor’, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret niteliği taşıyan unsurlar var’ diyerek şikayet dilekçesi gönderdi. RTÜK de şikayetler üzerine, son kararı vermek için TRT’den filmin bandını istedi.

RTÜK Başkanı Nuri Kayış ise konuyla ilgili şöyle konuştu: “Normalde program kasetlerini izleyen uzmanlarımızın hazırladığı raporlar doğrultusunda üst kurul üyeleri yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına karar verir. Ancak film yayın ilkelerine aykırı bulunursa, TRT yönetiminin görevi düşecek. Bu yüzden titiz davranıyoruz. Son kararı verecek olan üst kurul üyelerimiz birlikte filmi izleyeceğiz.”

UZMANLARIN RAPORU

TRT’den kasetin gelmesi sonrasında uzmanlar, filmi izleyerek raporlarını hazırladılar. Filmin, “Kayınpederi tarafından cinsel tacize maruz kalan gayrimüslim bir kadının dramını anlattığı” vurgulanan raporlarda, “Müstehcenlik, Ermeni propagandası, Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret unsurları yoktur. Yayın ilkelerine aykırılık da bulunmamaktadır” denildi. (Şule TÜRKER)

Yorumlar kapatıldı.