İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Osmanlı bestekârları

İSTANBUL – Osmanlı dönemi bestekârlarının eserlerinin yer aldığı ‘Osmanlı Mozaiği’ (Mosaic Of Ottoman) adlı yedi albümlük seri, Sony Music tarafından yayımlandı. Seri albüm çalışması, Osmanlı musikisinde yerini almış toplam 115 eserden oluşuyor. Tüm eserler, Devlet Korosu ile TRT sanatçıları tarafından seslendirildi.

‘Sultan bestekârlar’, ‘Kadın bestekârlar’,
‘Ermeni bestekârlar’, ‘Rum bestekârlar’ ve ‘Yahudi bestekârlar’ başlığı altında yedi albümde toplanan ‘Osmanlı Mozaiği’ serisinde Tanburi Kalfa’dan Safiye Ayla’ya kadar pek çok önemli bestecinin eserleri yer alıyor. Albüm kapaklarında Osmanlı musikisinin üç cephesi ‘Sultan, Kadın ve Gayrimüslim Musikişinaslar’ başlığı altında da bu çalışmanın tarihçesi bulunuyor. Ayrıca CD’lerin içindeki kitapçıklarda projede yer alan bestecilerin hayatları ve musiki çalışmaları hakkında Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan biyografiler de mevcut.

Ahmet Kadri Rizeli tarafından, yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda hazırlanan ‘Osmanlı Mozaiği’ serisi, TRT sanatçısı ve arşivci Cüneyt Koşal, Ümit Gürelman, Fikret Bertuğ ve Turhan Taşan ile müzikolog Bülent Aksoy ve gazeteci Murat Bardakçı’nın katkılarıyla tamamlandı. (Kültür Sanat)

Yorumlar kapatıldı.