İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Iftar Acti

PATRIK HAZRETLERI MARMARA IFTARINA KATILDI

ISTANBUL, 20 Kasim 2001 (“Lraper” Kilise Bulteni) —

19 Kasim Pazartesi gunu Marmara Vakfi’nin Dedeman Oteli’nde duzenledigi iftara davetli olan konuklar arasinda Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II Hazretleri de vardi. Istanbul Valisi Erol Cakir, Diyanet Isleri Baskani Mehmet Nuri Yilmaz, Rum Patrigi Bartholomeos I Hazretleri, Hahambasilik, Papalik ve Suryani Kilisesi temsilcileri, milletvekiller, baskonsoloslar, isadamlari, emekli generaller, eski Istanbul valileri, Marmara Vakfi uyeleri tarafindan agirlandilar.

Vakif Baskani Dr Akkan Suver’in davetiyle, kisa bir konusma yapan Mesrob II, oruc ibadetini Incil’e gore yorumlayarak, orucun nefis hakimiyetinin yanisira, kirilmak, ruhen alcalmak, herseyi tedarik eden Yaratan’a duyulan ihtiyaci duyumsamak acisindan onemli bir ruhani alistirma oldugunu soyledi. Istanbul gibi cokkulturlu, cokdinli bir sehirde yasamanin bir ayricalik oldugunu soyleyen Patrik Hazretleri, bu ayricaligin farkina varilmasini istedi.

Iftardan sonra otelin lobisinde bir hatira fotografi cekildi. Patrik Hazretlerine Patriklik Genel Sekreteri Dikran M Zenginyan eslik etti.

Yorumlar kapatıldı.