İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Hisnag Paregentan´i Kutlandi

Patrik Hazretleri yeni takdis edilen tbirlere “Mesih’in
Isigini” aktarirken


HISNAG BASLADI

ISTANBUL, 19 Kasim 2001 (“Lraper” Kilise Bulteni) —

Surp Dznunt’tan onceki son elli gunlere 17 Kasim Cumartesi gunbatiminda girildi. Patrik Mesrob II Hazretleri, Hisnag’a Cumartesi gunu Kinaliada Surp Krikor Lusavoric Kilisesi’ndeki Giragamudk duasiyla girdi.

Hisnag Paregentan’i (karnavali) ise 18 Kasim gunu tum kiliselerimizde sunulan Pazar dualariyla basladi. Patrik Hazretleri Surp Astvadzadzin Patriklik Kilisesi’ndeki torenlere riyaset etti. Surp Badarak’i Kidemli Peder Krikor Damatyan sundu. Peder Drtad Uzunyan, Sargavak Rober Kucukakbulut ve Sargavak Vartkes Pestilciyan horanda hizmet verdiler.

Patrik Hazretleri, Rab’bin Duasi’ndan once, yaklasik uc yildan beri Patrikhane’deki Kutsal Kitap ve torenbilim derslerine katilan Varujan Ozbag’a, Kamer Karatayli’ya, Hacig Ohanyan’a, Rober Pestemalciyan’a ve Norayr Hacigyan’a el vererek tbirlik rutbelerinin dordunu de verdi. Yeni tbirlere kiliselerimizde kutsal metinleri okuma ve horan uzerinde hizmet edebilme gibi yetkiler aktarildi.

Vaazinde Hisnag doneminin onemine ve anlamina deginen Patrik Hazretleri, Surp Badarak’tan sonra muteveffa Kalfayan Rahibelerinin ve Kalfayan Yetimhanesi’nin muteveffa hayirseverlerinin ruhlarinin huzuru icin hokehankist dualarini yonetti.

Yorumlar kapatıldı.