İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Bu da sanat eserleri hastanesi

İSTANBUL – Zeugma, Allianoi ve Antandros kenti buluntuları ya da Truva antik kenti, Ayasofya kubbesi, Hasankeyf’in tarihi dokusu veya tartışılan ‘Picasso’ resimlerinin gelecek kuşaklara bırakılabilmesine olanak tanıyacak ‘teşhis ve tedavi’ yöntemleri için Türkiye’de bir umut ışığı yakılıyor. Sanat eserlerinin teşhisi ve restorasyonu amacıyla kurulan uluslararası ölçekte bir eğitim ve araştırma merkezi 19 Kasım’da açılıyor.

Sabancı Üniversitesi bünyesinde ve Fransız ‘Sınır Tanımayan Restoratörler’ adlı sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle açılacak merkez, üniversitenin Karaköy’deki iletişim merkezinde hizmet verecek.

Tam adı ‘Sanat Eserlerinin Teşhisi ve Restorasyonu Amaçlı Uluslararası Eğitim ve Geliştirme Atölyesi’ olan merkezde minyatürden ikonaya, tarihi kitaplardan hat
eserlerine, yağlıboya resimden gravüre kadar uzanan geniş bir yelpazede sanat eserlerinin tamir ve bakımı yapılacak.
Merkezi Fransa’nın Avignon şehrinde bulunan
‘Sınır Tanımayan Restoratörler’, gösterdiği dünya çapındaki faaliyetle bünyesinde restoratörlerin yanı sıra mühendis, fotoğrafçı, arkeolog, sanat tarihçisi ve çeşitli disiplinlerden sanatçıları da barındırıyor.

Atölyenin açılış törenine Kültür Bakanı
İstemihan Talay’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob, Fener Rum Patriği V. Bartholomeos, Sınır Tanımayan Restoratörler Başkanı Peder Pavlos Politis ve Sakıp Sabancı gibi isimlerin katılması bekleniyor. Bilgi için Tel: 0212 292 13 13

Yorumlar kapatıldı.