İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akşam: Polonya Devlet Başkanı kızdırdı

Ermenistan ziyaretinde Kwasniewski’nin söylediği ‘1915 Ermeni soykırımı gerçektir’ sözleri, Ankara’da rahatsızlık yarattı

Polonya Devlet Başkanı Aleksander Kwasniewski Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki ‘soykırım anıtını’ ziyareti sırasında söylediği, ‘1915 Ermeni soykırımı gerçektir. Bu tür trajedilerin bir daha tekrarlanmamasını umuyorum’ sözleri, Ankara’ya, Türkiye’nin Varşova Büyükelçiliği tarafından iletildi.

Gereken yanıt verilecek

Polonya Devlet Başkanı Kwasniewski’nin sözlerinden endişe duyan Varşova Büyükelçiliği, konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nı önceki gün bilgilendirdi. Dışişleri kaynakları, olayın takibe alındığını ifade ederken, ‘en kısa sürede gereken yanıtın verileceğini’ kaydettiler.

Polonya’ya verilecek yanıt için Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal’in İstanbul’dan dönmesinin beklendiği öğrenildi. Polonyalı Papa 2. Jean Paul de, 25-28 Eylül arasında Ermenistan’a yaptığı ziyaretin son gününde, Etçimadzin Kilisesi’nde düzenlenen ayinden sonra Ermeni Patriği İkinci Garegin ile ortak açıklamasında ‘soykırım’ sözcüğünü kullanmıştı.

Gelişme sonrasında Dışişleri Bakanlığı’na çağırılan Vatikan Büyükelçisi Luigi Conti’ye, soykırım sözcüğünden dolayı ‘Ankara’nın teessüfleri’ bildirilmişti.

Yorumlar kapatıldı.