İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris’te sürpriz buluşma

Hürriyet’in haberine göre, Fransa Senatosu Başkanı Christian Poncelet Paris’te Senato Sarayındaki restoranda İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Erivan Belediye Başkanı Robert Nazarian’ı bir araya getirdi. Basından gizli yapılan görüşme sızınca Poncelet olayı açıklamak zorunda kaldı.

Paris’te 8 Kasım günü öğlen saatlerinde sürpriz bir buluşma gerçekleşti. Fransa Senatosu Başkanı Christian Poncelet Senato Sarayındaki restoranda İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Erivan Belediye Başkanı Robert Nazarian’ı bir araya getirdi. Basından gizli yapılması planlanan ve kimseye haber vermeden gerçekleşen iş yemeği şeklindeki görüşme akşam sızınca Senato Başkanı Poncelet olayı açıklamak zorunda kaldı.

İSTANBUL’DA TOPLANTI

Senator Christian Ponselet yaptığı açıklamada İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Erivan Belediye Başkanı Robert Nazarian’ı Paris’e davet ettiğini ve iki başkanın kendisinin de hazır bulunduğu öğlen yemeğinde bir araya geldiğini belirtti. Senato Başkanı Poncelet şöyle konuştu “Senato olarak bu görüşmeyi düzenlemekteki amacımız Türkiye ile Ermenistan arasında yakınlaşmayı arzu ettiğimiz içindir. Bu yakınlaşmanın temeli iki Belediye Başkanının İstanbul ve Erivan arasında bir ilişki köprüsü kurmaya dayanıyor. Bu çerçevede Senatomuzun destekleriyle İstanbul Üniversitesi ile Erivan Üniversitesinin bir kollokyum düzenlemesi konusunda görüş birliği sağlandı. İlk adım olarak hem Sayın Gürtuna ile Sayın Nazarian’ın bir araya gelmesi hem de bir kollokyum düzenlenmesi kararı önemli bir gelişmedir”

TARİHE HAVALE ETTİK

Hürriyet’e görüşme ile ilgili bilgi veren İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna Fransız Senatosunun düzenlediği bu görüşmenin Türkiye ve Ermenistan’ın yakınlaşması açısından önemli olduğunu ve ilk adım olarak bilimsel bir toplantı gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu “Senato Başkanı Christian Poncelet’nin daveti üzerine Nazarian’la bir araya geldik. İlk görüşmemiz olduğu halde aramızda sıcak bir ortam doğdu. Görüşme şeklinde geçen yemekten sonra ben Sayın Poncvelet’i istanbula davet ettim. Kabul ettiğini ve tarihini daha sonra bildirmek üzere memnuniyetle geleceğini belirterek bizi Senato oturumuna davet etti. Senato’da Başbakan Lionel Jospin ve bazı Bakanların da katıldığı Korsika tartışması vardı. Senato Başkanı Poncelet bizi anons ettiğinde oturuma katılan herkes ayağa kalkarak alkışladı, Bu buluşma hem Türkiye-Fransa hem de Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin yumuşaması açısından önemli bir adım oldu”.

Yorumlar kapatıldı.