İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Ermeni gençlerden Hobina

Yeni bir dergi yayın hayatına ‘merhaba’ dedi. Türkiye’deki Ermeni cemaatinin önde gelen eğitim kurumlarından Getronagan Lisesi’nden Yetişenler Derneği tarafından hazırlanan Hobina Dergisi yayın hayatına başladı. Derginin adı ‘Bereket Tanrıçası’ anlamına geliyor.

Adını Ermeniler’in çok tanrılı dinlere inandıkları dönemde Bereket Tanrıçası’ olan Hobina’dan alan dergi üç ayda bir yayınlanacak. Türkçe ve Ermenice olarak yayınlanacak dergide her sayıda belli bir konu hakkında özel dosya hazırlanacak.

Hobina’nın ilk sayısının konusu ‘eğitim’ olarak belirlendi. Ermeni halk çalgılarından duduk, kamança ve dhol’ü anlatan Ermeni Müziğinin Üç Silahşörleri, Sultans of the Dance’ın genç bir dansçı tarafından yorumlandığı Dansta Yeni Arayışlar, internet dünyasına bir yolculuk niteliğindeki İnternet Yaşamdır bu ilk sayıda yeralan yazılardan bazıları.

Dergide Jaklin Çelik, Karin Karakaşlı gibi edebiyat dünyasının genç yazarlarının yanısıra sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan’ın yeni sezon fimleriyle iglil yazısı da yeralıyor.

Hobina’nın genel yayın yönetmenliğini Varujan Mağar, yazıişleri müdürlüğünü de Nayat Muratyan üstleniyor.

Yorumlar kapatıldı.