İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Boğos Levon Zekiyan’ın ‘Ermeniler ve Modernite’ Konulu Konferansı

Tepebaşı TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki 20. İstanbul Kitap Fuarı kapsamında Aras Yayıncılık tarafından düzenlenen ve Boğos Levon Zekiyan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Ermeniler ve Modernite” konulu konferans 5/11/2001 tarihinde gerçekleşti.

Prof. Zekiyan’ın 1997 yılında Venedik’te Ca Foscari Üniversitesi yayınları arasından çıkan “The Armenian Way to Modernity: Armenian Identity Between Tradition and Innovation, Specificity and Universality” başlıklı kitabı, geçtiğimiz günlerde Altuğ Yılmaz’ın çevirisiyle “Ermeniler ve Modernite: Gelenek ve Yenileşme / Özgüllük ve Evrensellik Arasında Ermeni Kimliği” adıyla yayınlanmıştı.

Şair-çevirmen Cevat Çapan’ın, modernite kavramı üzerinde kısaca durduğu bir sunuş konuşmasıyla başlayan konferansta, kitabının Türkçe baskısının yayınlanmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Zekiyan, Ortadoğulu halklar arasında moderniteyle erken bağ kurmuş bir halk olan Ermenilerin, bu olguyu tanımlama, anlamlandırma, özümseme arayışlarınının yanı sıra, bu arayışların Ermeni siyasi, sosyal kültürel düşünüşüne etkilerinden örnekler sundu ve dinleyicilerin, kitabı ve Ermenilerin modernite ile ilişkileri ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Prof. Zekiyan İstanbul’daki temaslarına çeşitli toplantılar, etkinlikler ve röportajlarla hafta sonuna kadar devam ettikten sonra, çalışmalarını sürdürdüğü Venedik’e dönecek.

Yorumlar kapatıldı.