İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hıncal Uluç: Sevan Nişanyan ve Akmerkez!.. – SABAH

Çökmekte olan bir köy evini kurtarma, bu evi ve köyü, iç dış turizme açma ve üretken hale getirmekten suçlu Sevan Nişanyan evi restore ederken izin almadı diye hapis yata dursun, dolar bazında milyonlar kazanan Akmerkez’in hala iskan ruhsatı yok.. Nurettin Sözen zamanında yoktu. Tayyip Erdoğan zamanında yoktu, A. Müfit Gürtuna zamanında da yok..

Niye yok ve ona yıllarca niye göz yumuluyor?..
Çünkü Akmerkez patronlarının soyadı “..yan” diye bitmiyor!..
Akmerkez çalışanlarından bir faks aldım. Daha 5 ay önce 2 milyon liraya çıkarılan kapalı park ücreti 3 milyon lira yapılmış.. 5 ayda ikinci kez yüzde 50 zam.. İşletme giderleri mi artmış?.. Yok canım.. Maliyetsiz nerdeyse para basıyor.. Herşey bilgisayarlı. İki gişe memuru ile gidiyor iş…. Karanlık park yerinde güvenlik görevlisi bile yok. Arabanız soyulsa, sizi kesseler duyan olmaz..

Ayfer Atay zamanında Beşiktaş Belediyesi, bu oto parkın paralı olmasının yörede zaten sıkıntılı trafiğin iyice kitlendiği gerekçesi ile, vilayete başvurup, “Bedava” olmasını istemişti. UKAME mi, nedir, bir kurulları var, görüşme gereği duymadan reddetti. Paralı olunca Akmerkez’e girmeyen arabalar, çevre yollara park ederek, yolları tıkıyor ve trafiği felç ediyor.

“Hiç değilse, taksi parkı için yer ayrılsın” diye kaç kez yazdık. Gözlerini öyle para hırsı bürümüş ki, on arabalık yer ayırmayı dahi çok buldular. Taksiler, Akmerkez’in karşısında Nispetiye Caddesini kördüğüm yaparlar. Orada polis varsa, bu defa taksi durağı, Ulus tarafındaki kapıya taşınır.. Zaten Paper Moon tarafından gene yasadışı otopark olarak kullanılan caddeye bir de taksiler yanaşınca, yol tek şeride iner ve tıkanır. Koskoca Belediyenin, koskoca trafiğin, iskan ruhsatı olmadan çalışan Akmerkez’e “Otoparka bir taksi durağı ayırın, alışveriş yapan vatandaş da, yağmur, kar yemeden aşağı inip taksisine binsin” diyemez.. Niye diyemez?.. Güçleri mi yetmez, yoksa, sus payı mı alırlar?.

Akmerkez’de sinemalar boşalma saatinde yürüyen merdivenler çalışmaz. Sinemalarda klima doğru dürüst çalışmaz.. Bunları yazan Hıncal, bir takım dostları aracılığı ile tehdit edilir..

Şimdi Akmerkez’de çalışanlar, ayda 90 milyon lira otopark parası verebilirler mi?.. Veremezlerse, arabalarını nereye koyacaklar?.
Akmerkez para basacak, yetmeyip, otoparka da zam üstüne zam yapacak. Devletin yolu bedava.. Oraları tıkamak serbest..
Ve de bu kentte yerel yönetim var?..

Var mı?..

Yorumlar kapatıldı.