İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Vatikan Büyükelçisi Patrikhane´de idi

Patrik Mesrob II Hazretleri, 19 Ekim Cuma günü Vatikan Büyükelçisi Başepiskopos Mons. Luigi Conti’yi Kumkapı Surp Astvadzadzin Patriklik Kilisesi külliyesindeki geçici makamında kabul etti.

Yaklaşık üç yıldır Vatikan’ın Ankara’daki Büyükelçiliğinde görev yapan Başepiskopos Conti, diğer Hristiyan kiliselerle olduğu gibi, Ermeni Patrikliği ile de iyi ilişkilerde bulundu. Patrik Hazretleri’nin son Ankara ziyaretinde de, Patriklik heyetini Büyükelçilikte ağırlamıştı.

Başepiskopos Conti, Türkiye’deki görevi süresince iyi ilişkilerin devamını sağladığı için Patrik Hazretlerine teşekkür etti. Vatikan Büyükelçiliğine atandığı Malta’ya hareket etmek üzere, Türkiye’den ayrılmadan ise vedalaşmak niyetiyle ziyarette bulunduğunu belirtti.

Mesrob II, Başepiskopos Conti’nin Türkiye’deki başarılı diplomatik misyonu vesilesiyle Patriklik makamının takdirlerini ifade etti ve Malta’daki yeni görevinde başarı diledi.

Patrik Hazretleri ve Başepiskopos ayrıca Papa Jean Paul II Hazretleri’nin Ermenistan ziyaretini değerlendirerek, kilisebilimi ve ekümenik ilişkiler konularında yararlı bir görüşmede bulundular.

Vatikan Büyükelçiliği İstanbul temsilcisi Mons. George Marovitch, Patriklik Kalem Müdürü Başpeder Dr Krikor Damatyan, Peder Drtad Uzunyan ve Patriklik Genel Sekreteri Dikran Zenginyan görüşmede hazır bulundular.

Yorumlar kapatıldı.