İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice Türkü Vatanı Bölmez

Açık Radyo’daki bir programında “Bölücülük propagandası” yaptığı öne sürülen müzisyen Muammer Ketençoğlu ile radyonun Genel Yayın Koordinatörü Şerif Erol, beraat etti.

İstanbul 4 No`lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’ndeki (DGM) duruşmada son sözleri sorulan sanatçı Ketençoğlu, ” küçük yaşlardan beri müzikle ilgilendiğini ve radyo programında dünyanın dört bir yanındaki halk müziklerini yayınladığını belirterek, davaya konu olan programda, Muş yöresindeki eski Ermeni türkülerine yer verdim. Müzik, evrensel bir dildir. bölücü değil, yapıcıdır“ dedi.

Ermenice türkü suç değil

Açık Radyo Genel Yayın Koordinatörü Şerif Erol da programda bölücülük propagandası yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlarını istediler. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında TCK`nın 312. maddesinin 2 ve sonuncu fıkraları yönünden suç unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi.

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Açık Radyo’da 7 Ekim 2000 tarihinde yayınlanan “Tuna`nın beri yanı” adlı programda, TCK`nın 312. maddesinin 2 ve sonuncu fıkraları uyarınca “Yayın yoluyla halkı, sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek“ suçunun işlendiği belirtiliyordu. İddianamede, bu nedenle Ketençoğlu ve Erol`un, 2 ile 6`şar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyordu.

Yorumlar kapatıldı.