İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: `ERMENİSTAN BENİM EVİM´

Dün Yerevan için Ermenistan Cumhuriyeti’nin 10’uncu yıldönümü nedeniyle olağanüstü bir gündü.

Önemli faaliyetlerden biri de “Moskova” sineması ile “Yerevan” oteli arasındaki meydana Ermeni Halkının evlatlarından biri olan Şarl Aznavur’un adının verilmesi töreniydi. Bu nedenle dünyaca ünlü şarkıcı Ermenistan’a gelmişti.

Pekçok Ermeniler erkenden bu meydanda toplanmaya başlamıştı.Sevgili artisti çoktandır Ermenistan’da görememişlerdi.

Yerevan Belediye Başkanlığı 17 Eylül’de aldığı bir kararla bu meydanın Şarl Aznavur adıyla anılmasını onaylamıştı. Yerevan Belediye Başkanı Robert Nazaryan’ın sözleri yoğun alkışlar eşliğinde sona erdi. Büyük sanatçıya çiçekler ve saygı söylevleri. Gerçekten bayram. Törende hazır bulunanların tek isteği ise bu büyük şahsiyeti biraz daha yakından görebilmek.

Kendisi duygulanmıştı.

“Bilebildiğim Ermenicemle mikrofon karşısında çok konuşamam. Bana karşı gösterdiğiniz bu ilgi için duygu ve sevinç içerisindeyim. Hayatımda böyle bir şeyi hayal edemezdim. Bu gibi şeyler ölümden sonra gerçekleştirilir. Ermenistan’ın gelişmedeki yolunu mutlulukla geçmesini ve buna ulaşmasını arzuluyorum. Buna ulaşmak için elbette çok fedakarlıklarda bulunmak gerekecek. Ayrıca komşularla dost olmaya çalışılmalıdır. Hepinizi öperim”

Şarl Aznavur şu sözlerle her şeyi söylemektedir: “Ben Ermeni asıllı Fransızım. Paris’te doğdum. Burada eğitim aldım, fakat köklerim Ermenistan’dadır. Kök ise dildir, gelenek ve göreneklerdir”.

Dünyaca tanınmış bu soydaşımız binden fazla şarkının sahibidir.

Şarl Aznavur’u 1988 Spitak depreminden sonra Ermenistan’a gösterdiği yardımları hiç kimse unutmayacaktır. Bu büyük insan için yaptığımız ufak bir jest ise saygımızın bir ifadesidir.

Sergey Galoyan

Yorumlar kapatıldı.