İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Kipti Ortodoks Patrigi Kinaliada´daydi

Misir (Kipti) Ortodoks Kilisesi Patrigi Senuda III Hazretleri 16 Eylul 2001 Pazar gunu Kinaliada’ya cikti ve Patrik Mesrob II Hazretleri tarafindan kabul edildi.

Sabah saat 10:30’da Rum Patrigi Bartholomeos’un ozel yatiyla adaya varan Senuda III, rahipler ve Levon Kuzikoglu baskanligindaki Kinaliada Kilisesi vakif yonetim kurulu uyeleri tarafindan karsilandi.

Senuda III, Kinaliada Surp Krikor Lusavoric Kilisesi’ne vardiginda, Patrik Mesrob II Hazretleri, koro uyesi gencler ve kalabalik bir cemaat grubu tarafindan kilisenin bahce kapisinda karsilandi. Iki patrik kucaklastiklarinda, kilisenin bahcesi alkis seslerine boguldu. Iki patrik can sesleri esliginde kiliseye girdikten hemen sonra, Mesrob II’nin riyaset ettigi Hacverats Badarak’i basladi.

Torenin ilk bolumunde, kutsal metinler okunduktan sonra, once Mesrob II Kadasetli Senuda III Hazretlerine “ulkemize ve kilisemize hos geldiniz” dedi, ardinda da kisaca Senuda III’un hayat hikayesine degindi. Hacverats yortusunun anlam ve onlemini de belirten kisa bir vaaz konustuktan sonra, kursuyu konuk patrige devretti.

Senuda III, gordugu ilginin kendisini duygulandirdigini, Istanbul’a gelmisken kardes Ermeni Kilisesi’ni muhakkak ziyaret etmek istedigini soyledi ve tum kilise uyelerini 1700’uncu yil vesilesiyle kutladi. Kutsal Hac konusunda da kisa bir vaaz konusan Senuda III, “Bizler iki cok eski kiliseleriz. Rab Isa’ya olan sevgimizi hic kaybetmeyelim. O’nun carmihini omuzlayalim ve ardinca yuruyelim. O, o kadar sevgi doluydu ki, kendini bizler icin feda etti. Bu ilahi sevgi karsiliksiz kalmamalidir. Carmih, sevgidir, fedakarliktir, ruhlarin esaretten kurtulusudur,” dedi.

Iki patrik birbirlerine hediyeler verdikten sonra, halkin sicak tezahurati esliginde , Patrik Mesrob II, Patrik Senuda III’u kilisenin kapisina kadar gecirdi. Senuda III Istanbul’a donerek, birkac saat sonraki ucakla Kahire’ye dondu.

Patrik Mesrob II ise Hacverats torenine biraktigi yerden devam etti. Torenin sonunda, Amerika’daki terorist saldirisinda yasamlarini yitiren insanlar icin hokehankist dualari edildi, yakinlarini kaybeden insanlarin teselli bulmalari, insanlari yonetenlerin de intikam duygusuna kapilmadan etkin ve hikmetli bir tutum sergilemeleri icin dileklerde bulunuldu.

Yorumlar kapatıldı.