İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni gençliğinin sesi Hobina yayında

Ermenilerin ünlü lisesi Getronagan’dan mezun bir grup genç tarafından kaleme alınan “Hobina” adlı dergi yayın hayatına adım attı. Ermenilerin çok tanrılı dinlere inandıkları dönemde bereket tanrıçası olan “Hobina”yı dergilerine isim olarak seçen gençler, dergiyi Türkçe ve Ermenice olarak yayınlıyor.

Her sayıda belirli bir dosya konusunun ele alınacağı dergide, sanattan bilime, yerel tarihten müziğe bir çok konu yer alacak. Üç ayda bir yayınlanacak derginin ilk sayısındaki dosya konusu, “eğitim” olarak belirlendi. Ermeni halk çalgılarından duduk, kamança ve dholü anlatan ‘Ermeni Müziğinin Üç Silahşörleri’, son günlerde çok konuşulan dans grubu Sultans of The Dance’in genç bir dansçı tarafından yorumlandığı “Dansta Yeni Arayışlar”, okuyanı İstanbul’un incisi adaların tarihine doğru yolculuğa çıkartan ‘Bir Başkadır Adalı Olmak’ ve Internet dünyasına kısa bir yolculuk niteliğindeki ‘Internet Yaşamdır’ dergide yer alan yazılardan sadece birkaçı.

Dergide Jaklin Çelik, Karin Karakaşlı gibi edebiyat dünyamızın genç yeteneklerinin köşe yazılarının yanı sıra, sinema yazarlarımızdan Alin Taşçıyan’ın yeni sezon filmleriyle ilgili yazısı bulunuyor.

Hobina Genel Yayın Yönetmeni Dr. Varujan Magar dergiyi oluşturan ekip ile ilgili olarak “Hobina oluşumunun öncesinde içimizden bazılarını, uzun zaman görmemiştik. Ama hala nedeni ‘belirsiz’ olan bu yakınlığımız, seneler içerisinde okul, iş, evlilik gibi nedenlerle büyüyen ayrılıklarımızı ortadan kaldırdı. Bir de baktık ki Hobina ortak rüyamız haline gelmiş.” dedi.

Hobina yazı işleri müdürü Nayat Muratyan ise, derginin çıkarılma amacı hakkında “Bu topraklarda yaşayan diğer kültürlere, ortak değerlere ilgi gösteren kişilere bir şekilde seslenebilmek istiyorduk. Ermeni toplumunu kültürüyle, sanatıyla, insanlarıyla tanıtmanın gerekliliğini hissettik. Bu amaçla toplanan amatör ama profesyonel ruhla çalışan yirmiye yakın genç, gece gündüz çalışarak dergiyi hazırladık.” dedi.

Bilgi İçin:
Nayat Muratyan
Tel: (0 533) 345 01 84
Mail: infohobina@yahoogroups.com

Yorumlar kapatıldı.