İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: YIKINTILAR ARASINDA İKİ DE ERMENİ BULUNUYOR

Amerikan Ermeni Kilisesinden edindiğimiz bilgilere göre, Dünya İş Merkezi yıkıntıları altında iki de New-York’lu Ermeniler bulunuyor. Yıkıntılar arasında kalan 5 bin insan gibi maalesef onlar da ölmüş durumda.

Bugün kurtarma çalışmalarında son umut günü. New-York’ta yağan kuvvetli yağmurlar kurtarma çalışmalarını daha da zorlaştırıyor. Kurbanların sayısının 10’i geçmesinden korkuluyor.

Amerikan Ermeni Kilisesi çalışanlarından öğrendiğimize göre, Dünya İş Merkezinde birkaç onlarıbulan Ermeniler çalışmaktaydı. Fakat isimleri belirtilmeyen ölen bu iki kişi haricinde olay anında iki binada da bulunmuyorlardı.

Pentagon’u vuran uçağın iki kara kutusu da bulundu. Bu terör olayında asker ve sivi olmak üzere 190 kişi hayatını kaybetti.

Temelde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği pasaportları taşıyan Arap 18 teröristlerin dört gruba ayrılarak bir yolcu gibi uçaklara bindikleri ve zaptettikleri varsayılmaktadır. Adalet Bakanlığı yayınına göre, terörist bu eylemlere 50 kişi yardımda bulunmuştur. Aynı zamanda bu terörist eylemden 44 yaşındaki Suudi milyarder Usema Bin Laden sorumlu tutulmaktadır.

Bu günlerde Amerikan medyası Bin Laden hakkındaki yayınlarla dolup taşmaktadır. İran Körfezi savaşı öncesinde Bin Laden Sovyetler Birliğine karşı verdiği mücadelede ABD yardım ve destekte bulunuyordu.

New-York’a gelen Başkan Bush yaptığı konuşmada kurbanların anısına Kilise’lerde, Cami’lerde ve Sinagog’larda Amerikalı’ları dua etmeye çağırdı.

Tatul Hakobyan

Yorumlar kapatıldı.