İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: TURKIYE ERMENILERININ AMERIKALILARA TAZIYE MESAJLARI

Turkiye Ermenileri New York ve Washington’daki menfur terorist saldirilarina tepki gosterdi.

Patrik Mesrob II Hazretleri dun saat 19:00’da New York Ermeni Basepiskoposu Khajag Srpazan’i telefonla arayarak Ermeni Basepiskoposlugu kanaliyla tum kurbanlara, onlarin ailelerine ve yakinlarina bassagligi diledi. Basepiskopos Khajag Srpazan’dan bilgi edinen Patrik Mesrob, New York Basepiskoposlugu Mutevelli Heyeti uyelerinden John Simonian’in saldiri aninda Dunya Ticaret Merkezi’nin otuzuncu katinda bulundugunu, dehseti tum siddetiyle yasadigini, binadan cikmayi basardigini ve yuruyerek Basepiskoposluga sigindigini ogrendi. New York Ermeni cemaatinden kayiplarin olup olmadigini ogrenmek icin daha erken oldugunu soyleyen Khajag Srpazan, Basepiskoposlugun kamuoyunu belirli araliklarla bilgilendirecegini soyledi. Daha sonra New York Basepiskoposlugu ile ikinci kez gorusmek isteyen Patrik Hazretleri telefon hatlarindaki bozukluk nedeniyle Khajag Srpazan’la irtibat saglayamadi.

Patrik Mesrob II Hazretleri, dun ayrica kendi adina, Turkiye Ermenileri Patrikligi Ruhani Kurul uyeleri ve Turkiye Ermenileri cemaat uyeleri adina ABD Baskani George W. Bush’a, ABD’nin Ankara’daki Buyukelcisi Robert Pearson’a ve ABD’nin Istanbul Baskonsolosu Frank Urbancic’e birer mesaj gondererek saldirilari ve uluslararasi terorizmi kinadi, kurban olan masum insanlar ve ucak yolculari, onlarin aile uyeleri ve yakinlari icin taziyetlerini sundu ve 16 Eylul gunku Kutsal Hac yortusunda olenler icin Istanbul’da da ozel dualar edilecegini bildirdi.

Patriklik mensuplari New York’ta ikamet eden Istanbullu bazi kisilerle telefonla irtibata girmeye caba sarfettiyseler de, telefon hatlarindaki sorun nedeniyle bu girisimde basarili olamadilar.

Yorumlar kapatıldı.