İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni İnsanları Sergisi Almanya´da

BİA- Geçen yıl 16 Mart – 29 Nisan tarihleri arasında Berlin Devlet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Ermeni Denen İnsanlar” adlı sergi bu kez Prusya Kültür Değerleri Vakfı’nın organizasyonu ve Berlin’li kolleksiyoner Dikiciyan’ın arşivindeki çeşitli belgelerle ikinci kez tarih meraklılarıyla buluşacak. 18 Ekim’de Bonn’da açılacak sergide Ermeni halk kültürüyle ilgili eserler de yer alacak.

Serginin açılışında Deutsch-Armenische-Gesellschaft – DAG (Alman-Ermeni Kurumu) Başkanı Dr. Raffi Kantian bir konuşma yapacak.

Sergide Berlin Devlet Kütüphanesi’nde bulunan Ermenilerle ilgili el yazmaları, 16. 17. ve 18. yüzyıllarda Venedik, Viyana, İstanbul ve Kudüs’de basılan kitaplar, dergiler ve afişler yer alacak.

19. Yüzyıl Ermenistan resimleri

Ünlü harita bilimci Heinrich Kiepert’in haritaları , 19. yüzyıl yarısında Doğu Ermenistanı ziyaret eden gezgin ressam Kiesewetter’in resimleri, Almanya ile Ermenistan arasındaki teoloji öğrencileri değişim programı kapsamında Adolf von Harnack’a ait belgeler serginin diğer ilgi çekici bölümleri olacak.

Sergi ile bağlantı

Almanya’da açılacak “Ermeni Denen İnsanlar” sergisiyle ayrıntılı bağlantı kurmak isteyenler aşağıdaki adres, telefon ve internet sitesinden yararlanabilir:

Adres: Bonn-Bad Godesberg: Ahrstr. 45, 53175 Bonn Tel. 0228/302264
Ziyaret saatleri: Pazar-Cuma 10.00 – 17.00
Perşembe :10.00 – 18.00
Sergi Cumartesi günleri kapalı
Giriş ücretsiz
www.wzbonn.de/Ausstellungen

Yorumlar kapatıldı.