İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ile Lübnan arasında askeri anlaşma

Ermenistan ile Lübnan arasında askeri işbirliği anlaşması sağlandı. Bu anlaşma diplomatik çevreler tarafından Erivan’ın, Azerbaycan – Türkiye işbirliğine karşı partner arayışında olduğu yönünde yorumlandı.

Ermenistan Savunma Bakanı SerzhSarkisyan ile Lübnan Savunma Bakanı Halil El Hravi, iki ülke arasında askeri işbirliğini öngören anlaşmayı bugün Beyrut’ta imzaladı.

Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax’ın haberine göre, Sarkisyan anlaşmanın imzalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, anlaşmanın herhangi bir ülkeyi hedef almadığını söyledi. Ermenistan, dün Suriye ile de askeri işbirliği anlaşması imzalamıştı.

ANKARA-BAKÜ-TEL AVİV İŞBİRLİĞİ GÖZDAĞI VERİYOR

Bu arada, Rus ‘Vremya Novostey’ gazetesi de, Suriye ile İran’ın bölgesel partner olmasının yanı sıra İran’ın Ermenistan için de çok önemli olduğuna işaret ederek, Suriye ile Ermenistan arasında dün imzalanan anlaşmanın iki ülke ilişkilerinin iskeletini oluşturduğu ve yeni oluşumun bölgesel bir faktör olma sürecine girdiğini ileri sürdü.

Mediamax’ın haberine göre gazetenin yorumunda, Ermenistan’ın güç merkezi olmayı hedeflediği ve Arap ülkeleriyle aktif ilişkiler kurma ve yakınlaşma politikası güttüğü belirtildi.

Hazar kaynaklarının kullanımıyla ilgili son dönemde ortaya çıkan gergin durumun bölgedeki gelişmelerde kataliz görevi yaptığı ifade edilen gazetenin yorumunda, şöyle denildi:

‘Türkiye’nin Azerbaycan’a açık desteği, bu iki ülkenin rakipleri olan İran, Ermenistan ve Suriye arasındaki ilişkilerin gelişmesine yolaçtı. Türkiye ile İsrail arasındaki yakın askeri ve stratejik işbirliği ile Azerbaycan-İsrail ilişkilerindeki olası gelişmeler, Ermenistan ile gelişen Ankara-Tel Aviv ilişkilerini zaten endişeyle izleyen Arap ülkelerinin kendilerini baskı altında hissetmesine yol açıyor.’

Yorumlar kapatıldı.