İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elizabeth Jones: Taraflardan Hiçbiri Çözümü Askeri Yollardan Düşünmemeli

ABD Dışişleri Bakanının Avrupa ve Avrasya sorunlarında yardımcısı Elizabeth Jones, Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’le Bakü’de yaptığı görüşme sırasında Karabağ çatışmasına taraf olanlardan hiçbiri sorunu askeri yollardan çözmeyi düşünmemeli dedi.

Bayan Jones, Azerbaycan ve Ermenistan Toplumlarının Karabağ çatışmasını barışçıl yollarla çözmenin yararlılığını kavramasının gerekli olduğunu önemsedi. Elizabeth Jones, Karabağ sorunuyla ilgilenen AGİT-Minsk Grubu eşbaşkanlık ülkelerinin Devlet Başkanları George Bush, Vladimir Putin ve Jacques Chirac’ın iki tarafın da kabul edeceği bir çözüm tasarısının bulunmasından yana olduklarını belirtti. Jones, Minsk Gurubunun yeni ilkeler öne sürebileceğini fakat Azerbaycan ve Ermenistan toplum düşüncesinin oluşması sorununda temel rolü iki ülkelerin Devlet Başkanlarının oynayabileceğini ifade etti.

Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev kendi konuşma sırasında kendi deney ve etkisinin ne kadar da büyük olursa olsun halkının çıkarlarıyla çatışan çözümü Azeri halkına dayatamam, eğer çözümün uluslararası hukuk ilkeleri üzerinde olması halinde ki bu ülke bütünlüğüdür o zaman etkide bulunabilirim. Eğer bu koşul gerçekleşirse diğer sorunların çözümü kolaydır dedi.

Yorumlar kapatıldı.