İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Karabağ Ermenilerine seçim uyarısı

Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Liechtenstein Dışişleri Bakanı Ernst Walch ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Walter Schwimmer tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, yasadışı Ermeni yönetiminden, bu seçimleri düzenlemekten vazgeçmesi istendi.

Açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1991-1994 yılları arasında yaşanan çatışmalardan sonra, bölge halkının evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve halen göçmen olarak yaşadığı vurgulandı.

Azerbaycan ve Ermenistan’ın, 25 Ocak 2001 tarihinde Avrupa Konseyi’ne üye olarak kabul edilmeleri sırasında, söz konusu sorunun siyasi yolla ve barışçıl bir biçimde çözümü yolunda taahütte bulundukları belirtilen açıklamada, “bu tür bir girişimde bulunarak çözüm çabalarına darbe vuran taraf olarak gözükmenin, Yukarı Karabağ’daki Ermenilerin çıkarına olmayacağı” ifade edildi.

Yukarı Karabağ sorununun çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde oluşturulan Minsk Grubu’nun başlattığı sürece tam destek veren Walch ve Schwimmer, ortak açıklamada, Avrupa Konseyi’nin çözüm arayışları çerçevesinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu bildirdiler.

Yorumlar kapatıldı.