İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg:´NAVASARD´ Halk Oyunları Grubu Ermenistan´da

Hıristiyan öncesi Ermenistan’da Navasardyan oyunları yeni yıl olan Ağustos’ta gerçekleşiyordu.

Oyunlara Krallık ailesi, ordu ve halk katılıyordu. Burada spor oyunları şarkılar ve müzik eşliğinde gerçekleşiyordu. 1967 yılında Fransa’da kurulan “Navasard” halk oyunları kendi gösterilerinde Ermeni halk oyunları ve müzik geleneklerini, halk oyunlarına bazen modernlik katarak yaşatmaktadır. Müzisyen ve oyuncu kadrosu 60 kişi olan Grup, Sanat Yönetmeni Edi Çoloyan tarafından idare edilmektedir.

Grup, 22 Ağustos’ta Yerevan’ın Aram Khaçatryan konser salonunda sahne alacak.

“Navasard” Halk oyunları Grubu Londra, Münih, New-York, Los Anceles, San Francisco, Marsilya, Liyon ve Paris’in Olimpia ve Şanzelizesinde olmak üzere dünyanın pekçok yerlerinde sahne aldı. Grup, İngiltere, Porto-Riko, İtalya ve Fransa’da yüksek ödüllere layik görülmüş, Amerikan NBC, Alman ARD, İngiliz BBC ve Fransız tv kanallarında konserleri gösterilmiştir.

Uluslararası basın pekçok kereler Grubun konserlerinden övgüyle söz etmiştir. “New-York Times”, “Carnagy Holl’da Paris Grubu özellikle de “Sardarapat” halk oyunuyla muhteşemdi. Herkesi büyüledi derken, İngiliz “The Guardian” gazetesi “Navasard”ı muhteşem bir halk oyunları grubu olarak niteledi. Fransız gazetelerin yorumları da bunlardan aşağı kalmadı.

P. Keşişyan

Yorumlar kapatıldı.