İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

100 yıllık koleksiyon ekonomik kriz kurbanı

Körüklü sazlardaki ustalığıyla ‘Körük Canbazı’ olarak anılan Prof. Dr. Edward Aris, maddi sıkıntı yüzünden dedesinden kalan yüzyıllık körüklü sazlar koleksiyonunu satışa çıkardı. Bu nadir koleksiyon, hem ilginç enstüramanlar barındırıyor, hem de Anadolu müzik kültürünü yansıtıyor.

İstanbul Kurtuluş’ta doğan ve halen orada yaşayan, Paris’te müzik eğitimi alan, yıllarını koro ve tiyatro çalışmalarına adayan 56 yaşındaki Prof. Dr. Edward Aris, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde önceki gün açılan ‘‘Prof. Dr. Edward Aris Körüklü Sazlar Sergisi’’nde, koleksiyonunun 75 parçasını satışa sundu. 5 milyon ile 4 milyar 950 milyon lira arasında değişen fiyatlarla müşteri bekleyen enstrümanlara, Amerikalı bir alıcının 40 bin dolar teklif ettiği belirtildi. Prof. Aris, koleksiyonun Türkiye’den çıkmaması için teklifi geri çevirdiğini söyledi.

PROF. ARİS KİMDİR

Müzisyen bir aileden geldiği için enstrümanlarla çocuk yaşta tanışan Prof. Aris, Saint-Benoit’da okudu. 1975 yılında Paris Konservatuarı ve Akademisi’nden bütün dünyada geçerli olan ‘Profesörlük’ unvanı alan Aris’e 1976’da arkadaşları tarafından ‘Körük Canbazı’ adı takıldı.

Yorumlar kapatıldı.