İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Ingiltere Baskonsolosunu Kabul Etti

İstanbul’daki görevine üç ay önce atanan İngiltere Başkonsolosu Dr Roger Short, 16 Ağustos Perşembe günü Kınalıada’daki Ermeni Patrikliği yazlık konutuna çıktı ve Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından kabul edildi.

Nezaket ziyaretiyle Ermeni toplumunun Ruhani Reisine saygılarını iletmek istediğini söyleyen Başkonsolos, Türkiye’de daha önce iki kere görev yaptığını ve geçmişte Ani harabelerini gezerek Ermeni mimarlığının görkemli eserlerini şahsen incelemekten büyük haz aldığını ifade etti. Konuk Başkonsolos ayrıca günümüz Ermeni kurumlarının durumuyla ilgilendi.

Patrik Hazretleri, Başkonsolos Short’a ziyareti için teşekkür etti ve İstanbul’daki görevinde başarılar diledi. Ermeni toplumunun ruhani, sosyal, hayır ve eğitim kurumları hakkında bilgi veren Ruhani Reisimiz, Türkiye Ermenilerinin yasalara saygılı vatandaşlar olarak yaşamlarını sürdürmeye devam ederken, kendi ruhani ve etnik kültürlerini de devam ettirmeye çaba sarfettiklerini söyledi. Her azınlık toplumunun her ülkede sorunları olduğunu, bunların devletle diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini, yurtiçi ve yurtdışındaki çevreler tarafından bu sorunların politize edilmesini kesinlikle onaylamadığını söyleyen Mesrob II, “Barış ve huzur içerisindeki bir yaşam birlikteliğini sağlamanın tek yolu diyalogdur. Biz diyaloğu ayrıca Tanrı’nın Sözü’nden öğreniyoruz. İsa Mesih, ‘barış yapanlara ne mutlu’ diyor. Biz de bu anlayışla diyalog, uzlaşma, anlaşma ve barış için elimizden gelen desteği bir ruhani kurum olarak yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Dr Roger Short’a Başkonsolosluğun Basın Sözcüsü Najma Khan ile İstanbul Anglikan Kilisesi din görevlisi Rahip Ian Sherwood eşlik etmekteydiler. Görüşmede Patriklik Kalem Müdürü Peder Krikor Damatyan da hazır bulundu.

Yorumlar kapatıldı.