İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE ERMENİSTAN’LA OLAN SINIR ÇİZGİSİNİ YENİLEMEYE YANAŞMIYOR

Ermenistan’da yayınlanan günlük AZG gazetesinin haberine göre, Deutsche Welle radyo ajansı Türkiye’nin Ermeni-Türk sınır çizgisini yenilemeye yanaşmamakta olduğunu bildirmiş.

Haberin tamamı şöyle…

Deutsche Welle radyo ajansının belirttiğine göre, Türkiye Ermeni-Türk sınır çizgisini yenilemeye yanaşmamaktadır.

Türkiye bu tutumuna Ermenistan sınırını korumakla görevli Rus askerleriyle diyalog kurmaya kendilerini hazır hissetmedikleri bahanesini göstermektedir.

Ermenistan Devlet Sınırını korumakla görevli Devlet Komisyonu Başkanı, Dışişleri Bakanlığı özel görevler elçisi Levon Khaçatryan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sovyet zamanında ortak komisyonlar düzenli bir şekilde ve sorunsuz biraraya gelerek sınır taşlarını işaretliyorlardı. Burada sınırı teşkil eden Arax nehrinde yer alan değişiklikler hesaba alınıyordu. Ermeni tarafının bu çalışmalara tekrardan başlanılması çağrılarına Türkiye bunun imkansız olduğuna dem vurmaktadır.

Alman radyosunun yayınına göre, Türk tarafının benzer katılığı 355km’lik sınırda bulunan Rus sınır koruma birimleridir. Çünkü bu komisyon çalışmalarına Ruslar da katılmaktadır, fakat bu durum Türklerin işine gelmemektedir.

Yorumlar kapatıldı.