İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Mesaj: Hırant Dink de yenilikçilere mi katılıyor?

28.07.2001 tarihli Hürriyet gazetesinden bir haber:

“Partinin adı ve amblemi ile program tüzüğüne son şeklini vermek isteyen yenilikçiler, Abant’ta 1–3 Ağustos tarihleri arasında üç günlük bir kampa çekiliyor. Partinin kurucuları arasında Ermeni kökenli gazeteci yazar Etyen Mahçupyan ile Ermenilerin haftalık gazetesi Agos’un Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink’in de yer alabileceği öne sürüldü”.

Haber aynen böyle. Muhtemelen yenilikçilerin önde gelenleri fısıldamış bu haberi gazetecinin kulağına.

“Hırant Dink de partimize gelecek!” Gerçi şimdilik bir “ihtimal bu” ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.

Doğrusunu isterseniz Hırant Dink’in yenilikçilere hem de kurucu olarak katılmasına şahsen ben hiç şaşırmam. Her şey yenilikçilerin “yeni felsefesine, yeni politika anlayışına, yeni siyaset stratejilerine uygun gelişiyor” diye yorumlarım.

Hırant Dink kim?

Agos gazetesinde, özellikle Ermeni soykırımının yapıldığına dair haber ve yorumlara bir hayli yer veren bir Ermeni vatandaşımız. Kendisi de yaptığı bir çok televizyon konuşmasında “Türklerin Ermenileri soykırıma uğrattığı” görüşünü yumuşak bir tarzda dile getirmekten kaçınmıyor ve ekliyor “tarihteki olayları yok sayamayız”.

Dink ayrıca hızlı bir AB yanlısı. Mahcupyan da öyle. Her ikisi de fanatik birer AB lobicisi gibi hareket ediyorlar.

Daha önce Yahudi lobi merkezi Winnep’le Makovsky’le, Yahudi Foxman’la destek görüşmeleri yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hırant Dink’e de kapısını açmasını ben çok doğal karşılıyorum.

Daha önce de yazmıştım: Ziyad Ebuzziya’nın kitaplarını çaldığı, mahkeme kararı ile tescillenen Ermeni yazar Pars Tuğlacıyan’a, Belediye Başkanlığı döneminde ödül veren Erdoğan için, Hırant’ı saflarına almak hiç de sürpriz bir olay olmaz benim için.

Hatta eğer başarabilirse, Ermeni Patriği Mutafyan’ı, Fener Patriği Bartholomeos’u, Cizvit Papazı Agop Aryan’ı da yenlikçilere davet etmesinde büyük fayda var.

Oy patlamasını ancak böyle gerçekleştirebilirler.

Yenilikçi Abdullah Gül’ün Kayseri’de iki papazla kol kola çektirdiği fotoğraftan sonra, yolları çok doğru, aynen devam etsinler.

Yenilikçi Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan da habire kilise onarıyor, Santa Maria kilisesine bedava su veriyor, Kızlar Manastırını hizmete açmak için uğraşıyor.

Devam edin hazretler! Yolunuz çok doğru. Aman ha, vazgeçmeyin!

Zaten muhterem Erdoğan’ın daha önce verdiği mesajlar çok netti:

“Sakallılar ve güzel Kur’an okuyanlar ülke yönetemez.”

“Dindarların partisi olmayacağız.”

“Amerikalılar bana hep sahip çıktı.”

Eh, bu mesajlardan sonra, Hırant Dink’in de yenilikçilere, hem de parti kurucusu olarak katılması çok fevkalade bir olay olur.

Gerçi henüz sadece “bir fısıltı haber, bir iddia” bu ama doğrusu ben çok heyecanlandım.

Ey yenilikçiler!

Ey minareleri süngü yapan yiğitler!

Hırant’larla birlikte çıktığınız yeni yolunuzda, gazanız mübarek olsun!

Mutafyan’ı da yanınıza almayı unutmayın.

Yolunuz açık olsun.


Haberin linki

Yorumlar kapatıldı.